Бальзамічний соус в домашніх умовах

Автор: richinna 23 Сентября 2016
Бальзамічний соус в домашніх умовах
Бальзамічний соус- це смачний соус,який готується дуже просто: бальзамічний оцет випаровується вдвічі і стає густим. Гвоздика, кориця, та інші спеції за смаком додаються для аромату, а мед або цукор для додання кисло-солодкого присмаку. Бальзамічний соус добре підходить для заправки салатів, риби і м'яса. Ну і для прикраси страв)))

Потрібно:

  • Бальзамічний оцет 150 мл
  • Кориця 2 палочки або 1 ч.л.
  • Гвоздика 5 шт.
  • Ялівець ягоди (можевельник) 5 шт.
  • Бадьян 1 зірочка
  • Мед 1 ст. л.
  • Цукор 1,5 ст. л.
Бальзамічний оцет вилити в скляну каструлю та через розсікач випарювати на повільному вогні,додавши всі спеції. 

Можна зробити замір дерев'яною шпажкою,щоб знати коли бальзамічний оцет випарується на половину.
Після того,як бальзамічний оцет зі спеціями випарується на половину перевіряємо рідину на тягучість: якщо за ложкою тягнеться ниточка довжиною приблизно 1,5 см, то смакова заправка готова. 
Якщо Ви переварили бальзамічний соус, то вона тягнеться, не перериваючись. Тоді його можна розвести бальзамічним оцтом 1 ч. чи ст.л.,але краще слідкувати.
Процідити бальзамічний соус через сито.
Після остигання бальзамічний соус стає ще густішим. 
Смак і аромат бальзамічного соусу підвищує апетит і смакові якості страви. 
P.S.Гарно малювати бальзамічним соусом ще навчуся))) бо вже знаю як))):
Для візерунків соусом потрібно звернути лист пергаментного паперу конусом,затиснути рукою краї і влити в нього бальзамічний соус. Відрізати 2-3 мм від вершини конуса («носик»). Видавити тягучий соус на намічені місця, малюючи візерунки.
Смачного!
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 27 Сентября 2016
# 0


Хочу попробовать 

richinna 28 Сентября 2016
# 0

Обязательно! Будет как в лучших ресторанах

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

блюда из курицы быстрое блюдо быстрые пирожки выпечка выпечка без теста египетська кухня еда проста завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запіканка зелені помідори кабачки как приготовить как приготовить запеканку как приготовить мясо как приготовить соус из слив капуста картопля картофель картофельная запеканка каша консервація котлеты крабовые палочки курица лавш лайм ленивые пирожки морква мясо в собственном соку овочі отбивные паста паста с креветками в сливочном соусе паста с сливочным соусом пирог пирожки пирожки из хлеба простой рецепт піта рататуй-13 рататуй13 рецепт з фото рецепт запеканки из кабачков рецепт соуса ткемали рецепт українською рубленные котлеты руе рулет рулет из лаваша салат свинина сладкое сливовы соус ткемали сніданок сосиски соус соус к мясу сыр творог торт торт без выпечки тыква ужин хлебные пирожки черрі чеснок швидко
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014