Пляцок "Японський"

Автор: Oksana_sadova 29 Января 2017
Пляцок \
Пекла на цілу порцію, виходить досить великий пляцок, якщо у вас невелика сім"я, тоді можна спокійно готувати на пів порції. Смачний і дуже сочний виходить і цікаво, що в ньому немає ні грама борошна.

Ингредиенты

  • мак 500 г.
  • горіхи 1/2 склянки
  • родзинки 1/2 склянки
  • масла 250 г.
  • цукор 300 г.
  • пачка порошку до печива
  • яйця 9 шт.
  • манка 12 ст. л.
  • яблука 1 кг.
Мак запарити та змолоти. Я його проварила 5-7 хвилин, а потім змолола в блендері.
Білки збити з цукром,
по одному додати жовтки,
Влити розтоплений маргарин.
Додати горіхи, родзинки, яблука, 
манку та порошок до печива.
Дуже акуратно перемішати ложкою.
Додати мак та перемішати.
Викласти у форму та випікати до готовності при 180С.
Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 29 Января 2017
# 0

Це дуже смачно, у мене подібний рецепт, колись давно вперше спробувала його на Львівщині, записала його: у мене в записнику він під назвою "Торт з маком (без крему)"

Раніше як передавали з села мак, часто його пекла....а тепер так важко купити якісний мак.

Oksana_sadova 29 Января 2017
# 0

Це дійсно надзвичайно смачноДякую,Катя

konfairy 29 Января 2017
# +1

Яка смакота! Гарний маков'яничок! А чому він "Японський"?

Oksana_sadova 29 Января 2017
# 0

Це для любителів макової випічки — насолода Не знаю, теж дуже цікаво взнати звідки така пішла назва

konfairy 29 Января 2017
# +1

Чесно кажучі, я ще не зустрічала людей, які не полюбляли б мак! Він у тебе такий високий, мабуть, дуже смачний.

Oksana_sadova 29 Января 2017
# 0

Я також. Виходить він досить великий і високий. От такий:

konfairy 29 Января 2017
# +1

О-о-о! Це такий, як у мене "Пані Каблучкова" вийшов — на великий пластиковий піднос! Половину відвезла у Київ — гостинчик, так вони теж 2 дні ласували. Як я вже зрозуміла, пляцкі ніхто маленькими порціями не готував, це,мабуть, історично склалося, бо їх готували на свята, і родини були великі, і гостей було багато

Oksana_sadova 29 Января 2017
# 0

Я сама зі Львова. В нас на свята  печуть таких мінімум 3-4 пляцки(мають бути обовязково різні), на весілля — просто неможливо перерахувати, дуже багато  і в кожному селі є свої особливі рецепти. На Різдво чи на весілля, завжди нарізають на стіл і потім в нас готують ще такі гарні торбинки з смаколиками  гостям додому.

Виктор-иЯ 31 Августа 2017
# +1

дужe смачний пляцок. Трeба попробувати 

Oksana_sadova 4 Сентября 2017
# 0

Бажаю удачі і чекаю на враження)))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

антикризисные рецепты блюда на пасху блюдо из мяса булочки великдень ветчина видео рецепт видео рецепты видеорецепт випічка вирощування мікрозелені вторые блюда выпечка десерт детские блюда закуска закуски каша гречневая кекс кисіль конкурс креветки кулич на сметане куличи куриное суфле куриное филе куриные оладьи курица лаваш лимон лимонний кекс маш мультиварка мікрозелень несладкая выпечка оладьи паски пасха пасхальная выпечка пасхальная трапеза пасхальные блюда пасхальный кулич пасхальный кулич с изюмом и цукатами пасхальный стол пекинская капуста первые блюда печінка тріски пирог полдник постная выпечка похудение ппрецепт правильное питание проростки растрепки рецепт з фото рецепт українською с яблоком салат салат со шпротами салаты на каждый день скумбрия сладкая выпечка суп сырный суп с овощами твердый сыр фасоль чиа яблоки яблочный пирог
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014