Маршмеллоу

Автор: vizajust 27 Октября 2014
Маршмеллоу
Чудові, повітряні, ніжні «хмаринки» дуже засмакують вам! Їх ще називають маршмеллоу)))

Готуємо спочатку інвертний сироп:
Ця кількість інгредієнтів подана для однієї порції зефірок, але варто зварити одним махом пару порцій, бо робитимете їх точно не один раз))) А сироп прекрасно зберігається)))

— в сотейник з товстим дном насипати цукор, додати воду та сік з лимона
— закип«ятити, накрити щільно кришкою і варити на маленькому вогні 45 хв
— чуть остудити, додати соду розчинену в десертній ложці води, перемішати
— утвориться піна, але десь через 10-15 хв осяде і сироп готовий.

Приготування маршмеллоу:
— залити желатин водою (100 г) та залишити набухнути
— в каструльці змішати цукор, сироп, сіль та воду(100 г)
— помішуючи довести до кипіння, кип»ятити на невеликому вогні до 110℃ (якщо не маєте термометра, то десь 8 хв)
— підготуйте форму, застеліть пергаментом, щедро посипати крохмалем
— над сиропм що вариться можна розтопити желати (який набух)

***не кип«ятити!!! максимум до 60℃
коли сироп готовий, починайте на низькій швидкості збивати розтоплений желатин, вливаючи тонкою цівкою гарячий сироп (не попадаючи на вінчик)
— поступово збільшуйте швидкість до максимальної
— коли маса почне збільшуватися в об»ємі, додати ванільну есенцію і збивайте ще десь 15 хв, щоб маса стала пухка і щільна
— масу зразу перекласти у підготовлену форму
— залишити при кімнатній температурі на ніч (хоча б 6 год)

Готовий пласт викласти на посипану поверхню, зверху теж добре припорошити.
Нарізати великим ножем, і ще обваляти у суміші крохмалю з пудрою.
Зберігати у щільно закритих контейнерах.
Все, зефірки готові!!! Можна і в гаряче какао додавати, можна і так гамати)))

Ингредиенты

  • желатин 30 г
  • цукор 400 г
  • вода 200 г
  • ванільний екстракт 1 ч.л.
  • сіль (пучка)
  • для інвертного сиропа:
  • цукор 175 г
  • вода 75 г
  • лимонний сік 1 ст. л.
  • сода (пучка)
  • інвертний сироп (або кукурудзяний) 160 г.
85

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
tanja210183 8 Ноября 2014
# 0

який цікавий та смачний рецепт.

vizajust 28 Ноября 2014
# 0

дякую)))

julinka 22 Ноября 2014
# 0

класс!

vizajust 28 Ноября 2014
# 0

пробуйте!))))

Marsella 14 Декабря 2014
# 0

Что то нереальное  Необычное. Спасибо!

vizajust 20 Января 2015
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из курицы блюда из свеклы буряк видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка лаваш молодая капуста овочі огурцы омлет омлет с кабачками печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр тыква хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014