Гарбуз по-естонськи

Автор: richinna 19 Сентября 2016
Гарбуз по-естонськи
Естонська національна страва, її їдять як в повсякденності,так і подають до різдвяного столу чи на свята.
Кисло-солодкий та пряний маринований гарбуз добре гармонує як з м'ясом так і в десертах, бо називають цю страву в Естонії "місцевим ананасом")))

Потрібно:

  • Гарбуз 600 г
  • Вода 280 мл
  • Цукор 280 г
  • Оцет 9-% 5 ст. л.
Гарбуз порізати на кубики. 
Воду закип'ятити з цукром та оцтом.
В марлю або пакетик-фільтр для чаю закласти спеції

Спеції:

  • Гвоздика 5 шт.
  • Перець духмяний 3 шт.
  • Бадьян 1 зірочка
  • Кориця 1/2 палочки
  • Мускатний горіх(мелений) 1/3 ч.л.
  • Імбир свіжий 1 кружечок
В кип'ячий сироп занурити спеції та гарбуз, проварити 5 хвилин та вимкнути вогонь. Накрити кришкою та залишити до повного остигання. 
Коли гарбуз остигне, проварити його знову 10 хвилин та закатати в стерилізовані банки заливши гарячим сиропом 
або дати остигнути та використовувати за призначенням.
Ми готували сирні гомбовці з естонським ананасом))) 





Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 19 Сентября 2016
# 0

А я тільки хожу та обираю гарбузи ))! Вже три наплодила ! Чоловік каже, коли ми вже їсти іх будемо 

richinna 19 Сентября 2016
# 0

кажи скоро,вони до весни добре зберігаються

Ксюша 20 Сентября 2016
# 0


Колись чула, що всі вітамінки у гарбузі зберігаються до нового року, після нового року краще не вживати
Так і сказала чоловіку, а він: "Я не хочу чекати нового року"  

gutka 20 Сентября 2016
# +1

Це точно смачно, я готую так гарбуз, особливо мені смакує до м'яса. У мене навіть фото з 2010 року зберіглось в архіві:

Ксюша 20 Сентября 2016
# 0

richinna 20 Сентября 2016
# +1

Дякую,Катя! Бо я думала що такий гарбуз люблю тільки я і естонці

gutka 20 Сентября 2016
# 0

Якось раніше пригощала таким гарбузом на роботі, не скажу що всім сподобалось, але з'їли весь.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014