Гарбуз по-естонськи

Автор: richinna 19 Сентября 2016
Гарбуз по-естонськи
Естонська національна страва, її їдять як в повсякденності,так і подають до різдвяного столу чи на свята.
Кисло-солодкий та пряний маринований гарбуз добре гармонує як з м'ясом так і в десертах, бо називають цю страву в Естонії "місцевим ананасом")))

Потрібно:

  • Гарбуз 600 г
  • Вода 280 мл
  • Цукор 280 г
  • Оцет 9-% 5 ст. л.
Гарбуз порізати на кубики. 
Воду закип'ятити з цукром та оцтом.
В марлю або пакетик-фільтр для чаю закласти спеції

Спеції:

  • Гвоздика 5 шт.
  • Перець духмяний 3 шт.
  • Бадьян 1 зірочка
  • Кориця 1/2 палочки
  • Мускатний горіх(мелений) 1/3 ч.л.
  • Імбир свіжий 1 кружечок
В кип'ячий сироп занурити спеції та гарбуз, проварити 5 хвилин та вимкнути вогонь. Накрити кришкою та залишити до повного остигання. 
Коли гарбуз остигне, проварити його знову 10 хвилин та закатати в стерилізовані банки заливши гарячим сиропом 
або дати остигнути та використовувати за призначенням.
Ми готували сирні гомбовці з естонським ананасом))) 





Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 19 Сентября 2016
# 0

А я тільки хожу та обираю гарбузи ))! Вже три наплодила ! Чоловік каже, коли ми вже їсти іх будемо 

richinna 19 Сентября 2016
# 0

кажи скоро,вони до весни добре зберігаються

Ксюша 20 Сентября 2016
# 0


Колись чула, що всі вітамінки у гарбузі зберігаються до нового року, після нового року краще не вживати
Так і сказала чоловіку, а він: "Я не хочу чекати нового року"  

gutka 20 Сентября 2016
# +1

Це точно смачно, я готую так гарбуз, особливо мені смакує до м'яса. У мене навіть фото з 2010 року зберіглось в архіві:

Ксюша 20 Сентября 2016
# 0

richinna 20 Сентября 2016
# +1

Дякую,Катя! Бо я думала що такий гарбуз люблю тільки я і естонці

gutka 20 Сентября 2016
# 0

Якось раніше пригощала таким гарбузом на роботі, не скажу що всім сподобалось, але з'їли весь.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

kulzames банановый пирог блюда из курицы быстрый рецепт видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусная выпечка вкусно вкусный салат волшебная еда всегда вкусно десерт домашние лепешки домашняя выпечка еда завтрак закуска закуски здоровая еда как приготовить как приготовить лепешки как приготовить печенье как приготовить салат картофель крабовый салат кулзамес кулинарный замес лепешки лепешки на сковороде лепешки с сыром лосось меню на новый год мясо мікрогрін новогоднее меню новогодние блюда новогодние рецепты новогодние салаты новогодний салат новогодний стол 2019 новый год новый салат обед печенье пирог постный салат праздничное блюдо праздничный салат праздничный стол простой рецепт простые рецепты рецепт рецепт з фото рецепт лепешек рецепт салата рецепт українською салат салат на новый год салат на праздничный стол салат новогодний салат рецепт салат с крабовыми палочками салаты салаты на праздник сырные лепешки торт ужин что приготовить что приготовить на новый год
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014