Гарбуз по-естонськи

Автор: richinna 19 Сентября 2016
Гарбуз по-естонськи
Естонська національна страва, її їдять як в повсякденності,так і подають до різдвяного столу чи на свята.
Кисло-солодкий та пряний маринований гарбуз добре гармонує як з м'ясом так і в десертах, бо називають цю страву в Естонії "місцевим ананасом")))

Потрібно:

  • Гарбуз 600 г
  • Вода 280 мл
  • Цукор 280 г
  • Оцет 9-% 5 ст. л.
Гарбуз порізати на кубики. 
Воду закип'ятити з цукром та оцтом.
В марлю або пакетик-фільтр для чаю закласти спеції

Спеції:

  • Гвоздика 5 шт.
  • Перець духмяний 3 шт.
  • Бадьян 1 зірочка
  • Кориця 1/2 палочки
  • Мускатний горіх(мелений) 1/3 ч.л.
  • Імбир свіжий 1 кружечок
В кип'ячий сироп занурити спеції та гарбуз, проварити 5 хвилин та вимкнути вогонь. Накрити кришкою та залишити до повного остигання. 
Коли гарбуз остигне, проварити його знову 10 хвилин та закатати в стерилізовані банки заливши гарячим сиропом 
або дати остигнути та використовувати за призначенням.
Ми готували сирні гомбовці з естонським ананасом))) 





Смачного!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 19 Сентября 2016
# 0

А я тільки хожу та обираю гарбузи ))! Вже три наплодила ! Чоловік каже, коли ми вже їсти іх будемо 

richinna 19 Сентября 2016
# 0

кажи скоро,вони до весни добре зберігаються

Ксюша 20 Сентября 2016
# 0


Колись чула, що всі вітамінки у гарбузі зберігаються до нового року, після нового року краще не вживати
Так і сказала чоловіку, а він: "Я не хочу чекати нового року"  

gutka 20 Сентября 2016
# +1

Це точно смачно, я готую так гарбуз, особливо мені смакує до м'яса. У мене навіть фото з 2010 року зберіглось в архіві:

Ксюша 20 Сентября 2016
# 0

richinna 20 Сентября 2016
# +1

Дякую,Катя! Бо я думала що такий гарбуз люблю тільки я і естонці

gutka 20 Сентября 2016
# 0

Якось раніше пригощала таким гарбузом на роботі, не скажу що всім сподобалось, але з'їли весь.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

видео рецепт видео-рецепт выпечка выпечка в мультиварке груши духовка еда закуска заливной пирог запеченная свинина итальянская кухня картофель картошка кекс коксовый кекс конфеты рафаэлло котлеты крем суп куриная грудка куриная грудка рецепты куриное филе курица мясо обед острый перец на зиму пирог пирог на кефире пирог с крамблом постные блюда постные рецепты постный стол праздничный салат праздничный стол рафаэлло рафаэлло в домашних условиях рафаэлло рецепт рафаэло в домашних условия рафаэло из крабовых палочек рецепт рецепт рафаэлло рецепт салата рецепты из брокколи рулет из лаваша салат салат без майонеза салат на праздничный стол салат рафаэлло салат с копченой курицей салат с корнем сельдерея салат с крабовыми палочками салат с красной икрой салат с красной рыбой салат с кукурузой салат с курицей салат с сыром салат со свеклой салат увертюра салат царский салаты свекла светлана железняк свинина слоеный салат слоеный салат рецепт сосиски в тесте сосиски в тесте рецепт суп с брокколи тыква ужин цветная капуста

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014