Журек- польський суп

Автор: richinna 10 Августа 05:15
Журек- польський суп
З кожної країни, де я буваю, я привожу кулінарну страву. І цього разу Журек - традиційна польська зупа, яка готується на житній заквасці.
Подають білий суп зазвичай в хлібі, як у нас борщ, а схожий журек своєю кислинкою і м'ясо-копченим смаком на солянку. 

Потрібно на 1,5-2л каструлю:

  • Ковбаски сирі 250
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 4
  • Цибуля 2
  • Копчена грудинка (баки) 150
  • Часник, майоран, сіль
  • Варене яйце,сметана, петрушка,хрін
В каструлю з водою покладіть сирі ковбаски, одну очищену моркву і неочищену цибулю, лаврове листя і перці горошком. Зваріть ковбаски в бульйоні до готовності 30-40 хвилин. 
І чому потрібні саме сирі ковбаски, бо в журеку має бути тільки "біла ковбаса"! Тобто сира м'ясна ковбаска, яка звариться і стане біла. Я брала ковбаски для грилю.
Варила бульйон тільки на ковбасках, бо у мене була тільки одна морквина і цибулина, які пішли на зажарку))) 
Дістати відварені ковбаски з бульйону і залишити, щоб трохи охолонули. В бульйон додати порізану кубиком картоплю і варити на повільному вогні. Якщо бульйон варився ще з морквою, цибулею і спеціями, їх потрібно теж дістати і викинути.

Цибулю і моркву порізати кубиком. З грудинкою зробити те саме. 
Я обираю копчені баки, вони більш жирніші і не потрібно більше ніякого жиру для зажарки, та ріжу тоненькими смужками.
В сковороду викласти копчені баки і увімкнути вогонь. Коли зтопиться жир наполовину додати моркву і цибулю, смажити до готовності помішуючи. В кінці додати два зубчики подрібненого часнику і майоран, перемішати і одразу вимкнути.
Ковбаски порізати кубиком, додати до бульйону з картоплею.
Також до каструлі викласти зажарку зі сковороди. Посолити і чуть поперчити.
Варити 5 хвилин.
В кінці додати житню закваску і варити ще 2-3 хвилини. 
Можна приготувати закваску вдома: 
600 мл окропу,
1/2 склянки житнього борошна, 
1 кусок житнього хліба, 
1 зубчик часнику. 
В стерелізовану посуду влити окріп і додати поступово борошно помішуючи. Зверху покласти хліб і зубчик роздавленого часнику. Прикрити і дати бродити в теплому місці 3-5 днів. Процідити і додати до журека.
Подають журек зі сметаною, вареним яйцем (1/2 вареного яйця на порцію), зеленою петрушкою чи кропом(за смаком) і свіжим тертим білим хріном. 
Рекомендую спробувати, це дуже смачно! 
Смачного!
15

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014