Журек- польський суп

Автор: richinna 10 Августа 2018
Журек- польський суп
З кожної країни, де я буваю, я привожу кулінарну страву. І цього разу Журек - традиційна польська зупа, яка готується на житній заквасці.
Подають білий суп зазвичай в хлібі, як у нас борщ, а схожий журек своєю кислинкою і м'ясо-копченим смаком на солянку. 

Потрібно на 1,5-2л каструлю:

  • Ковбаски сирі 250
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 4
  • Цибуля 2
  • Копчена грудинка (баки) 150
  • Часник, майоран, сіль
  • Варене яйце,сметана, петрушка,хрін
В каструлю з водою покладіть сирі ковбаски, одну очищену моркву і неочищену цибулю, лаврове листя і перці горошком. Зваріть ковбаски в бульйоні до готовності 30-40 хвилин. 
І чому потрібні саме сирі ковбаски, бо в журеку має бути тільки "біла ковбаса"! Тобто сира м'ясна ковбаска, яка звариться і стане біла. Я брала ковбаски для грилю.
Варила бульйон тільки на ковбасках, бо у мене була тільки одна морквина і цибулина, які пішли на зажарку))) 
Дістати відварені ковбаски з бульйону і залишити, щоб трохи охолонули. В бульйон додати порізану кубиком картоплю і варити на повільному вогні. Якщо бульйон варився ще з морквою, цибулею і спеціями, їх потрібно теж дістати і викинути.

Цибулю і моркву порізати кубиком. З грудинкою зробити те саме. 
Я обираю копчені баки, вони більш жирніші і не потрібно більше ніякого жиру для зажарки, та ріжу тоненькими смужками.
В сковороду викласти копчені баки і увімкнути вогонь. Коли зтопиться жир наполовину додати моркву і цибулю, смажити до готовності помішуючи. В кінці додати два зубчики подрібненого часнику і майоран, перемішати і одразу вимкнути.
Ковбаски порізати кубиком, додати до бульйону з картоплею.
Також до каструлі викласти зажарку зі сковороди. Посолити і чуть поперчити.
Варити 5 хвилин.
В кінці додати житню закваску і варити ще 2-3 хвилини. 
Можна приготувати закваску вдома: 
600 мл окропу,
1/2 склянки житнього борошна, 
1 кусок житнього хліба, 
1 зубчик часнику. 
В стерелізовану посуду влити окріп і додати поступово борошно помішуючи. Зверху покласти хліб і зубчик роздавленого часнику. Прикрити і дати бродити в теплому місці 3-5 днів. Процідити і додати до журека.
Подають журек зі сметаною, вареним яйцем (1/2 вареного яйця на порцію), зеленою петрушкою чи кропом(за смаком) і свіжим тертим білим хріном. 
Рекомендую спробувати, це дуже смачно! 
Смачного!
15

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

kulzames банановый пирог блюда из курицы быстрый рецепт видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусная выпечка вкусно вкусный салат волшебная еда всегда вкусно десерт домашние лепешки домашняя выпечка еда завтрак закуска закуски здоровая еда как приготовить как приготовить лепешки как приготовить печенье как приготовить салат картофель крабовый салат кулзамес кулинарный замес лепешки лепешки на сковороде лепешки с сыром лосось меню на новый год мясо мікрогрін новогоднее меню новогодние блюда новогодние рецепты новогодние салаты новогодний салат новогодний стол 2019 новый год новый салат обед печенье пирог постный салат праздничное блюдо праздничный салат праздничный стол простой рецепт простые рецепты рецепт рецепт з фото рецепт лепешек рецепт салата рецепт українською салат салат на новый год салат на праздничный стол салат новогодний салат рецепт салат с крабовыми палочками салаты салаты на праздник сырные лепешки торт ужин что приготовить что приготовить на новый год

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014