Пиріг з буряком та сиром фета

Автор: gutka 28 Декабря 2016
Пиріг з буряком та сиром фета
Раніше вже писала, що дуже люблю страви з буряком. Відносно недавно відкрила для себе терті бурячки в якості начинки в пирогах. За цей час у мене в асортименті два улюблені рецепти з бурячками: один швидкий (на розмороженому листковому тісті), а другий - більш трудомісткий. Смачні обидва варіанти. Сьогодні хочу поділитись рецептом складнішого.

Ингредиенты

  • для тіста:
  • борошно пшеничне 160 г.
  • дрібка солі
  • розпушувач тіста 0,5 ч.л.
  • вершкове масло 40 г.
  • сметана 1 ст. л.
  • яйце 1 шт.
  • для начинки:
  • 3-4 варені буряки (натерти на крупній)
  • фета 100 г.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • 3 зубчики часнику
  • оцет бальзамічний 1-2 ст. л.
  • яйця 2 шт.
  • сметана (жирна, домашня) 100 мл.
  • олія оливкова 1 ст. л.
  • цукор 1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Для початку потрібно замісити пісочне тісто: просійте борошно у миску, додайте розпушувач та сіль. Вершкове масло, дрібно нарізати і змішати з борошном в мисці, перетерти руками в крихту. Додайте яйце і сметану та замісіть швидко еластичне тісто. Сформуйте кулю і відправте тісто в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом, цибулю і часник нарізати дрібними кубиками. Розігріти олію та підсмажити  на середньому вогні часник і цибулю (близько 3 хвилин). Додати тертий буряк і смажити ще протягом 3 хвилин. Далі додати бальзамічний оцет, цукор, сіль і свіжо змелений перець. Потушити буряк на середньому вогні ще близько 10 хвилин. Час від часу помішуючи.

З тіста розкачати тонкий корж на дошці . Намотуючи його на качалку  перемістити корж у форму для випічки діаметром 26 см. , сформувати бортики. Всю поверхню тіста поколоти виделкою, далі потрібно поставити тягар аби тісто при випіканні не піднялось, для цього застелити тісто пергаментом, на який насипати горох або рис.

Духовку розігріти до 180 гр. випікати основу пирога з тягарем 12-15 хв.

Тим часом, збити яйця зі сметаною, посолити та поперчити за смаком (за бажанням можна додати улюблені спеції).

Тісто дістати з духовки, тягар з папером дістати в сторону. На тісто викласти бурячки, які зверху рівномірно залити яєчно-сметанковою масою. Насамкінець викласти шматочки сиру фета. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці ще приблизно 10-15 хвилин.

Готовий пиріг потрібно повністю охолодити. Перед подачею на стіл, пиріг посипати подрібненою зеленою цибулею.

Смачного!

Готовий пиріг потрібно повністю охолодити. Перед подачею на стіл, пиріг посипати подрібненою зеленою цибулею.

35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 28 Декабря 2016
# 0

Ніколи не готувала випічку з буряком, дуже цікаво. Треба спробувати. А сир треба тільки Фета чи можна замініти.

gutka 28 Декабря 2016
# 0

Як на мене — тільки не твердий, можна взяти просто домашній, або бринзу.

SvetlanaAnikanova 29 Декабря 2016
# 0

Дякую.

Zmeychka 29 Декабря 2016
# +1

Этот пирог как раз для моего мужа и свекра

gutka 29 Декабря 2016
# 0

буду рада, якщо рецептик пригодиться)))

konfairy 29 Декабря 2016
# +1

Ой, як цікаво! Такого точно ні у кого не буде! Це ж можна і порційні зробити.

gutka 29 Декабря 2016
# 0

так, можна))) тільки більше роботи)

richinna 30 Декабря 2016
# 0

я це пропустила? Смачно! я колись пекла подібний пиріг але з карамелізованим буряком слайсами і викладений як карпачо. Дуже цікавий смак виходить але фотки пропали в старому ноуті разом з ноутом Треба якось повторити Дякую!

gutka 30 Декабря 2016
# 0

так, рецептів пирогів з буряковою начинкою чимало, у мене можна сказати це зимовий варіант, а для літнього варіанту я обсмажую буряк свіжонатертий і за основу розморожене листкове тісто:

а з сиром і горішками — це дуже смачно))

richinna 30 Декабря 2016
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из курицы блюда из свеклы буряк видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка лаваш молодая капуста овочі огурцы омлет омлет с кабачками печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр тыква хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014