Kluski śląskie (клюски шльонські (традиційні)

Автор: gutka 16 Декабря 2016
Kluski śląskie (клюски шльонські (традиційні)
Смачна й бюджетна традиційна страва польської кухні. Готувати просто  (ця страва - одна з улюблених, мого коханого чоловіка) .

Ингредиенты

  • картопля 1 кг.
  • картопляний крохмаль
  • сіль за смаком
  • олія/масло
  • цибуля
Картоплю я відварюю в "мундирах". Після охолодження шкірку потрібно почистити, а картоплю пропустити через м'ясорубку/прес.
Далі картопляне пюре я щільно втрамбовую за допомогою ложки, ділю на чотири рівні частини й одну частину картоплі відкладаю.
А порожнє місце потрібно заповнити картопляним крохмалем.
Відкладену частину картопляного пюре повернути назад до миски, посолити за смаком, перемішати і замісити еластичне тісто.
Тісто дуже приємне в роботі.
Посипати  дошку картоплянимкрохмалем або борошном, з тіста сформувати ковбаску, нарізати її рівними шматочками, з яких формувати кульки розміром з волоський горіх. В центрі кожної клюски  зробити заглиблення.

Закип'ятити у каструлі воду з сіллю і ложкою олії. 

Варити клюски партіями, по 1-2 хвилини після того коли вони спливуть на поверхню. Діставати на тарілку шумовкою.

У мене сьогодні клюски зі смаженою на маслі цибулькою. А ще дуже смачно подавати до столу з грибним соусом або шкварочками. Можна також посипати подрібненою зеленню.

55

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 16 Декабря 2016
# 0

Такі собі смачні ліниві вареники з картоплі Знала про таку страву,давно збиралась приготувати,дякую що нагадала
Я ще сметанкою поллю

gutka 16 Декабря 2016
# 0

Сметанки вдома нажаль не було (на момент готування), я дуже хотіла з соусом із печериць і сметани, дуже так люблю, але обідали так))) було смачно

konfairy 17 Декабря 2016
# 0

То єсть бардзо добже! Половину клюсек я отварила, а половину обсмажила. Дуже смачно  і те, і інше! Хотілось скоріше спробувати, тому гриби залишила на інший раз, тільки масло та цибулька. До речі, дуже приємне тісто!  

gutka 17 Декабря 2016
# 0

дякую)))

Zmeychka 28 Декабря 2016
# +1

Буду пробовать!  Забрала в КК!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

sango food the patrick's channel бастурма без глютена белково масляный крем белковый крем быстрый десерт быстрый завтрак быстрый салат видео рецепт видео-рецепт видеорецепт вкусное печенье вкусный салат выпечка выпечка с тыквой вяленое мясо десерт десерт на новый год еда завтрак закуска здоровая еда как приготовить салат кекс кексовое тесто кексы классический бисквит константин патрик котлеты крем для выравнивания крем для капкейков крем для торта крем на итальянской меренге кулинария куриное филе масляный крем для торта мясо на праздничный стол новогодние рецепты новогодний рецепт новогодний салат новый год новый салат песочное печенье печенье полезный салат постные блюда похаваем пп рецепты праздничный салат простой рецепт простой рецепт торта пюре из тыквы рецепт рецепт десерта рецепты кексов салат салат за 5 минут салат на новый год салат с грибами салат с крабовыми палочками салат с пекинской капустой салат с черносливом сливочный крем слоеный салат торт торт без выпечки тыквенная выпечка тыквенное пюре
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014