Пиріг по-французьки

Автор: richinna 6 Февраля 2017
Пиріг по-французьки
Досить простий в приготуванні, смачний і запашний пиріг. За смаком нагадує пиріг з капустою, але має солодкуватий смак і м'якшу та ніжнішу начинку. 
Якщо Вам сподобається цей пиріг, то обов'язково ще скуштуйте французький цибулевий суп.

Потрібно:

  • Тісто листкове 500 г
  • Цибуля 500 г
  • Вино біле сухе 50 мл
  • Олія оливкова 50 мл
  • Чорний перець, розмарин (сухий мелений) по 0,5 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Мускатний горіх 1/5 ч
  • Сир твердий 100 г
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сметана 150 г
Цибулю нарізати напівкільцями і тушкувати на оливковій олії до прозорості 10 хвилин. 
Я тушкую в мультиварці, а можна взяти сковороду з кришкою.
Додати до цибулі сіль, цукор всі трави і спеції та смажити ще 5 хвилин. 
Влити до цибулі біле сухе вино і тушкувати ще 15 хвилин періодично помішуючи. 
Остудити начинку для пирога по-французьки. 
Включити духовку на 200 град.
Готове листкове тісто викласти на пергамент розміром,як деко з бортиками. Розкачати качалкою по розміру пергаменту. 
Якщо немає готового тіста, можна приготувати листкове тісто на пиві.
Тісто з пергаментом покласти в деко і посипати 1/3 тертого сиру.
Викласти охолоджену начинку з тушкованої цибулі. 
Знову посипати сиром. 
Невеличку частину сиру залишити.
Сметану збити з яйцями до однорідності.
Залити сметанно-яєчною заливкою цибулю. 
Розрівняти заливку силіконовою лопаткою.
Випікати пиріг при 200 град. на верхньому і нижньому нагріві 40 хвилин. 
Посипати залишками тертого сиру.
Запікати пиріг по-французьки ще декілька хвилин до скоринки бажаного кольору.
Порізати готовий пиріг по-французьки на порційні куски. 
Смакує такий пиріг з цибулею як теплим, так і холодним.
Розкрию Вам страшну таємницю:) 
Випікала пиріг по-французьки якось вночі... почала фотографувати, бо розуміла що вже завтра не застану, прибігла сонна кішка на аромати... я поділила справедливо на 4 частини, в мене ще ж Моніка є і її частка їжі... так ми його з кіточкою і половину з'їли, такий він нам був запашним і смачним:) а на кого буду спирати,як не на кицьку?:))))) 
Рекомендую спекти, це смачно дуже!
Смачного!
60

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 7 Февраля 2017
# 0

Це дуже вірне рішення — все смачненьке готувати у ночі, коли всі сплять! Я тільки шо то не зрозуміла, ти з Монікою поділилась, чи ні? Іннуш, мені подобається солодкуватий смак цибулі, та ще й під сиром, тому  це  точно мій пиріг! Ах, Париж, маленька вежа і дуже рарітетна срібна тарілка

richinna 7 Февраля 2017
# 0

так, Моніка з'їла все що могла в себе вмістити,десь 20-ту частину 
Як кажуть: Кіт то твій справжній друг! Він не питає,чому ти їси вночі? Він їсть разом з тобою! 

konfairy 7 Февраля 2017
# 0

richinna 8 Февраля 2017
# 0

ми вчора вночі знову з Монікою пекли, дуже велика цибуля почала проростати,на зелень шкода таку велику висаджувати

konfairy 8 Февраля 2017
# 0

Ох, дівчата...! У меня тоже огромная луковица в корзинке лежит, специально замеряла диаметр 9,5 см. Прямий шлях їй до французського пирога!

richinna 8 Февраля 2017
# 0

одної мало буде штучки 3-4 потрібно 
У мене в цьому році чомусь саме велика цибуля проростає

Zmeychka 10 Марта 2017
# 0

У меня луковые пироги все обожают! Похожий пирог, только без вина, готовлю частенько на обеды на работу и себе, и мужу. Вкуснотища! 

richinna 11 Марта 2017
# 0

Вино,ты ж понимаешь... это особый тонкий вкус и аромат

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014