Щековина, сало, баки, підчеревина в банці

Автор: richinna 14 Января 2017
Щековина, сало, баки, підчеревина в банці
Смачне сало,яке тане у роті, насичене ароматами спецій та прянощів, приготовлене у банці. Таке смачне сало можна зберігати в холодильнику чи погребі або в прохолодному місці,як тушонку.

Потрібно на 1-літрову банку:

  • Сало (баки) 700-800 г
  • Часник 1 головка
  • Духм'яний перець 5-6 шт.
  • Перець чорний горошком 10 шт.
  • Коріандр цілий 1 ч.л.
  • Насіння кропу 1/2 ч.л.
  • Лаврове листя 3 шт.
  • Сіль крупна 1 ст. л.
Сало порізати на порційні куски. Куски залежать від вашого апетиту та щоб легко складалися у банку. Помити,добре вичистити ножем шкіру до білого кольору та просушити паперовим рушником.

Часник з сіллю та перцями роздавити у ступці.
Додати коріандр та трохи придавити. 
Часник і спеції не мають бути мілко подрібнені.
Додати до часниково-пряної суміші насіння кропу (краще перед цим трішки прогріти,щоб відкрився аромат ефірної олії кропу)
Пересипати часником зі спеціями сало (щековину, баки,підчеревину)
Скласти в стерильну літрову банку.,додати лаврове листя.
Покласти банку (банки) з салом у каструлю на серветку, прикрити стерилізованими кришками та трохи прикрутити ключем або на півоберту,якщо це євро-кришка. Влити холодну воду в каструлю "по плечики" банок та варити на повільному вогні сало в банці 1 годину після того, як закипить вода. Накрити банки кришкою від каструлі. Доливати гарячу воду(від холодної можуть тріснути банки) в каструлю з чайника,якщо буде потрібно.
Якщо м'ясного прошарку більше ніж сала,тоді краще стерелізувати 1,5 години.
Через годину-півтори закатати кришку до кінця,перегорнути догори ногами до повного остигання(можна накрити пледом) 

Це буде Вам трішки смальцю на якому можна буде робити зажарку до супу або на мастити на хліб і холодцю-бульйону)))
В мене є багато вариантів сала і вареного, і мокрого, і швидкого за 3 хвилини... але цей вариант добре підходить для тривалого зберігання.  
Також, як вариант, в похід чи на рибалку (на декілька днів)чи далеку дорогу.

Смачного! 
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Oksana_sadova 14 Января 2017
# 0

Класний рецепт

richinna 14 Января 2017
# 0

Дякую,Оксанко!

Oksana_sadova 14 Января 2017
# 0

В нас чомусь така проблема купити насіння кропу, мені потрібно було його для одного рецепту, то обходила півміста, ніде немає

richinna 14 Января 2017
# 0

треба в бабці на базарі питати,щоб домашнє мені мама з дачі привозить, в мене того насінння...поле мож засіяти 
Я парасольки разом з насінням теж сушу, ті що на огірки йдуть в букеті з хріном 
Не можу собі навіть уявити борщ червоний без тої парасольки кропу,не те мені і все

gutka 14 Января 2017
# 0

добре що ти сказала, а то я завжди нарву гарненький  букетик укропу, висушу, аби помідори закривати (зазвичай коли урожай помідорів — то у мене укропу свіжого на грідці або вже, або ще немає...) але цього року так склалось, що помідорів дуже мало закрила, а букетик укропу ще не викинула...а той що наморозила — закінчується.....ну а насіння завжди збираю для наступного врожаю

richinna 14 Января 2017
# 0

борщ з парасолькою кропу дуже запашний! Я кладу кріп тоді,коли кидаю картоплю або капусту і викидаю разом з лавровим листям.

gutka 14 Января 2017
# 0

колись, раніше так сало варила, тільки простіше: сіль, чорний перець, часник))) треба буде при нагоді по-твоєму зробити.

richinna 14 Января 2017
# 0

зі спеціями можна і по-експерементувати,то справа смаку.

konfairy 15 Января 2017
# 0

А я ще й заморожую зелені (спілі, але ще не сухі) парасольки. Вони, мабуть, найбільш ефірні. Їх треба ретельно пакувати, бо все у морозильнику матиме аромат укропа. Навіть вишні. Сухі теж півлітрова банка стоїть, укроп у мене всюди — у супі, капусті квашеній, у картоплі. Ось прикуплю сала після свят — спробую обов'язково твій спосіб! А смалець так смачно на свіжий домашній хліб намазати.

richinna 15 Января 2017
# 0

Якраз готую борщ з парасольками ( я їх насушую повний паперовий пакет)  а морожу тільки кріп у воді або олії оливковій і зелений,бо біда з тими ароматами 

Це ще без буряку,тільки вода в якому варились почищені буряки. 
А бурячки я із заправкою на зиму(та що з сіллю) підсмажую на якраз тому смальцеві з банки(бо сало поїхало на рибалку))) аромат просто неймовірний стоїть!!!

konfairy 15 Января 2017
# 0

Борщ з горошком? Всі мої уявлення про борщ геть зруйновано. У нас вчора рибалка була —  жесть, вітер, сніг з дощем. Я заморожую різану зелень для пампушок з начинкою і парасольки для зимових маринадів (твоїх помидорок, до речі, теж). 

gutka 20 Января 2017
# 0

а мені дуже подобається заморожувати кріп: я беру молоді гілочки фасую не великими букетиками, загортаю щільно в харчову плівку, а взимку посипаю ним вже готові перші страви, дуже смачно посипати таким кропом щойно підсмажену рибу.

konfairy 20 Января 2017
# 0

Спробуй заморозити саме такі, щоб були вже зернятки, але ще не сухі. Тільки вони ну дуже запашні, потрібно їх ретельно пакувати, бо все буде з ароматом

richinna 20 Января 2017
# 0

спробую,дякую

richinna 20 Января 2017
# 0

Гілочки з насінням,папасольки?як у Жені?

gutka 20 Января 2017
# 0

ні не парасольки, тільки гілочки, коли він ще кущиться, дуже соковитий)))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из курицы блюда из свеклы буряк видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка лаваш молодая капуста овочі огурцы омлет омлет с кабачками печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр тыква хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014