Картопля запечена зі шпинатом та м’ясним фаршем

Автор: Ксюша 12 Марта 2018
Картопля запечена зі шпинатом та м’ясним фаршем
Якщо у вас є картопля, то у вас вже є половина страви ;)
Далі можно імпровізувати :)!
У мене вийшло аж дві версії цієї страви, тож я розкажу із найбільшим вмістом інгредієнтів, але раптом у вас чогось не знайшлось, то імпровізуйте ;)!
За основу ідеї я взяла грецьку мусаку, а потім все що траплялося на очі :)

Що необхідно

  • Картопля 1 кг.
  • Томати у власному соку без шкірки 1 банка
  • Шпинат 0,5 кг.
  • Фарш м’ясний 1 кг.
  • Морква за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Спеції за смаком
Картоплю почистити, помити та нарізати тонкими кружечками.
Деко змастити олією та викласти перший шар - картоплю, зверху спеції та сіль за смаком
Другий шар - викладаємо моркву, у мене зовсім мало, для кольору, але можна додати і більше
Наступний крок - шпинат! У мене заморожений, тому я залила його холодною водою, разморозила, потім віджала від зайвої води, та додала до страви
Потім шар фаршу та цибулі. В мене був телячий фарш і цибуля окремим шаром, але можливо додати цибулю одразу до фаршу. Обов`язково солимо, перчимо фарш
Далі - томати, я перебила томати у блендері та отримала густий томатний сік, яким залила фарш. Зверху трошки свіжого червоного базиліку, але можливо і без нього
Закрила все ще одним шаром картоплі. Посолила. Додала спецій
І останній шар це сир, любий, що плавиться і який ви полюбляєте. У мене моцарела для запікання і декілька видів твердих сирів
Обовязково накриваємо деко фольгою, щоб зберігалися всі соки і у духовку на 180 градусів у режим конвенції на 40 хвилин, але краще поставити на 30, а потім перевіряйте за готовністю картоплі, як тільки картопля буде готова - готова і вся страва :)

Нарізаємо і подаємо як тортик зі усіма шарами :)
Смачного!

Я знімала коротеньке відео, можливо воно більш детально покаже процес приготування :)! Дивіться!

20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Violet 12 Марта 2018
# +1

Я тоже такие запеканки делаю 

Ксюша 13 Марта 2018
# 0

Ага и вкусно и просто , а если и 2-3 ингредиента и специи, то супер просто !

Violet 13 Марта 2018
# +1

Мой сын любит запеканку из картофеля, лука, мяса любого или рыбы , со специями, сметаной или сливками

Ксюша 13 Марта 2018
# +1

И мой ))!

konfairy 13 Марта 2018
# 0

Вкусное очень видео! А лук отдельно от фарша мне тоже больше нравится! Это картошка по французски получилась

Ксюша 13 Марта 2018
# 0

Что-то вроде или мусака в своем роде , только без баклажанов!

Oksana_sadova 14 Марта 2018
# +1

Люблю такі запіканки

Ксюша 15 Марта 2018
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

ОБЛАКО ТЕГОВ

kulzames аджика аджика домашняя баклажанная икра баклажанная икра рецепт баклажанная икра рецепты быстро и вкусно баклажаны блюда из кабачков блюда из овощей булочки варення видео рецепты видеорецепт вкусно выпечка грибы грузинская кухня десерт диета домашний алкоголь еда завтрак закарпатська кухня запеканка из икра баклажанная рецепты приготовления икра баклажанная самая вкусная кабачки как приготовить как приготовить баклажанную икру как приготовить яблочный пирог как сделать баклажанную икру консервация кулинария кулинарные рецепты кулинарный замес куриное филе куриный суп ликер лимончелло мангал морковь мультиварка мясо настойка настойки овощи овощные закуски первые блюда пирог полезная еда полезный помидоры простой рецепт рецепт рецепт з фото рецепт українською рецепты с самая вкусная баклажанная икра соус суп творог творожная торт что приготовить дома шарлотка шарлотка с яблоками шашлык яблочный пирог

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014