Картопля запечена зі шпинатом та м’ясним фаршем

Автор: Ксюша 12 Марта 02:45
Картопля запечена зі шпинатом та м’ясним фаршем
Якщо у вас є картопля, то у вас вже є половина страви ;)
Далі можно імпровізувати :)!
У мене вийшло аж дві версії цієї страви, тож я розкажу із найбільшим вмістом інгредієнтів, але раптом у вас чогось не знайшлось, то імпровізуйте ;)!
За основу ідеї я взяла грецьку мусаку, а потім все що траплялося на очі :)

Що необхідно

  • Картопля 1 кг.
  • Томати у власному соку без шкірки 1 банка
  • Шпинат 0,5 кг.
  • Фарш м’ясний 1 кг.
  • Морква за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Спеції за смаком
Картоплю почистити, помити та нарізати тонкими кружечками.
Деко змастити олією та викласти перший шар - картоплю, зверху спеції та сіль за смаком
Другий шар - викладаємо моркву, у мене зовсім мало, для кольору, але можна додати і більше
Наступний крок - шпинат! У мене заморожений, тому я залила його холодною водою, разморозила, потім віджала від зайвої води, та додала до страви
Потім шар фаршу та цибулі. В мене був телячий фарш і цибуля окремим шаром, але можливо додати цибулю одразу до фаршу. Обов`язково солимо, перчимо фарш
Далі - томати, я перебила томати у блендері та отримала густий томатний сік, яким залила фарш. Зверху трошки свіжого червоного базиліку, але можливо і без нього
Закрила все ще одним шаром картоплі. Посолила. Додала спецій
І останній шар це сир, любий, що плавиться і який ви полюбляєте. У мене моцарела для запікання і декілька видів твердих сирів
Обовязково накриваємо деко фольгою, щоб зберігалися всі соки і у духовку на 180 градусів у режим конвенції на 40 хвилин, але краще поставити на 30, а потім перевіряйте за готовністю картоплі, як тільки картопля буде готова - готова і вся страва :)

Нарізаємо і подаємо як тортик зі усіма шарами :)
Смачного!

Я знімала коротеньке відео, можливо воно більш детально покаже процес приготування :)! Дивіться!

20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Violet 12 Марта 08:20
# +1

Я тоже такие запеканки делаю 

Ксюша 13 Марта 14:14
# 0

Ага и вкусно и просто , а если и 2-3 ингредиента и специи, то супер просто !

Violet 13 Марта 17:37
# +1

Мой сын любит запеканку из картофеля, лука, мяса любого или рыбы , со специями, сметаной или сливками

Ксюша 13 Марта 20:51
# +1

И мой ))!

konfairy 13 Марта 17:34
# 0

Вкусное очень видео! А лук отдельно от фарша мне тоже больше нравится! Это картошка по французски получилась

Ксюша 13 Марта 20:51
# 0

Что-то вроде или мусака в своем роде , только без баклажанов!

Oksana_sadova 14 Марта 10:34
# +1

Люблю такі запіканки

Ксюша 15 Марта 06:21
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

банановые оладьи бисквит ветчина видео рецепт видео рецепты випічка вишня всегда вкусно вторые блюда горячие закуски десерт десерт с клубникой домашнее печенье заварной крем заготовки на зиму закуска закуски кабачки как вкусно приготовить свиные ребрышки как запечь в рукаве свиные ребрышки капуста картопля картофель кексики клубничное варенье конкурс котлеты котлеты с овощами крабовые палочки крем куряче філе малосольні кабачки мармуровий пиріг мясо в рукаве для запекания обед овощные блюда овсяно-банановые оладьи овсяные оладьи овсяные хлопья огірки оладьи оригинальные закуски пароварка печенье пирог пиріг победители полуниця полуниця в сметанному кремі порічка пп завтрак пп оладьи пп перекус просто готовить редиска рецепт з фото рецепт приготовления свиных ребрышек рецепт українською салат салат с клубникой салаты свинина суп сыр твердий сир торт торт бисквитный хинкали швидкі кабачки шоколадное печенье

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014