Гострий яблучний соус

Автор: richinna 21 Октября 2016
Гострий яблучний соус
Фруктовий яблучний соус з хріном смачно доповнює страви з риби,птиці та м'яса. 
Особливо яблучний соус смакує із свинною рулькою та в якійсь мірі нейтралізує зайвий жир.

Ингредиенты

  • Яблуко 3-4 шт.
  • Лимон з шкіркою 1/4 шт.
  • Вода 2-3 ст. л.
  • Палочка кориці 1/4 шт.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сіль 1/3 ч.л.
  • Корінь хріну (тертий) 1-2 ст. л.
В каструлю (не алюміневу) влити воду та додати кусок лимону, вичавивши з нього сік у воду.,тоді яблука не потемніють і соус буде гарного світлого кольору. Яблука почистити (тоді соус буде ніжнішим) та порізати на часточки відразу в каструлю з підкисленою водою. 
Посипати яблука цукром та сіллю, додати палочку кориці. 
Поставити яблука на маленький вогонь, накрити кришкою та тушкувати 7-10 хвилин до м'якості яблук. 
Кусок лимону можна не варити з яблуками,а тільки натерти жовту цедру, 
Сік лимону у воду ми вичавили раніше)))
Шкірку лимону та палочку кориці викинути,перебити яблука блендером до однорідного пюре. Додати до яблучного пюре мілко натертий хрін. Перемішати та остудити яблучний соус з хріном.
Подавати гострий яблучний соус охолодженим до м'яса, риби чи птиці. 








Смачного!
Відмінний подарунок від ТМ "Жменька" Хочу,хочу,хочу!)))
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 21 Октября 2016
# 0

К рыбе, к фаршированной щуке! У мамы морозилка щуками забита!Ну, или к шучьим котлетам. Или к моим печеным филейкам

А-а, так это рулькин соус, а я ещё хотела спросить, чего это там в соусничке! Завтра попрошу выкопать хреновые корешки, а яблоки,  наверно, кислые лучше, да? Короче, с меня отчёты.

richinna 21 Октября 2016
# 0

Тааак, попалась! Печеные филейки,хочу видеть на яву хотябы на ШефПоваре! еще + 1 рецепт из щуки 
Корешков копать много не нужно,я один купила..то его на раза 4-5 хватит,можно конечно и хрен готовый добавить накрайняк(белый с лимоном продается "Винницкий")  Что до яблок, то тут разницы нет, я брала какие были(кисло-сладкие) по вкусу кислоту можно отрегулировать соком лимона 
А отчеты,да! С тебя,как всегда! Ты же знаешь тем более,что конкурс и победителей определяют по отзывам

konfairy 22 Октября 2016
# 0

Да, шо там те филейки: твоей адыгейской солью посолила, сметаной обмазала и в духовку. Их едим только мы с котом, остальные любят ножки-крылышки, поэтому для себя, что попроще и побыстрее! За соль тебе огромное спасибо! Готовлю её на четыре семьи, даже мама "подсела" — всё с ней готовит!

richinna 22 Октября 2016
# 0

Мне очень приятно,Женечка,что рецепт не пропал зря у меня тоже адыгейская соль всегда есть в наличии

richinna 22 Октября 2016
# 0

Ладно  с грудками, но рецепты со щукой жду всякие-привсякие на ШП, бо я ее не очень люблю готовить,так что твои советы и рецепты очень мне помогут

richinna 21 Октября 2016
# +1

А вот, что касается фаршированой щуки,то тут нужен мастер-класс не только мне!!! Готова даже приехать в Конотоп,ради такого дела(фотографом) Приглашай!

Oksana_sadova 21 Октября 2016
# 0

Мастер-клас по фаршируванню щуки мені теж потрібен, завжди по доброму завидую людям, які вміють це робити

konfairy 22 Октября 2016
# 0

О-о,!!! Приезжай, только фаршированную щуку я делать не умею, будем вместе учиться! Её моя бабушка делала (соседи-евреи научили, когда жила в Виннице), то была настоящая еврейская фаршированная щука. А я только котлетки, тефтельки и пожарить-потушить

richinna 22 Октября 2016
# 0

я то теоретически и наполовину практически умею, тут главное ее разобрать и почистить)))))) У нас погода тоже щучья,может получится потренироваться перед МК в Конотопе

Oksana_sadova 21 Октября 2016
# 0

Бомбезний соусБеру в КК, обовязково приготуюОдне питання тільки, якщо корицю не давати, буде інший смак?

Oksana_sadova 21 Октября 2016
# 0

Він мені на фото дуже нагадує по консистенції лимонний курд

gutka 22 Октября 2016
# 0

приготую з корицею за твоїм рецептом, оскільки мені дуже смакує поєднання яблука з корицею і мій  http://www.chef.com.ua/recepty/Sous/sous-yabluchnij-hrin-8318.html#.WAtZRh5kjDc

richinna 22 Октября 2016
# 0

о,а я шукала,шукала...ще думала,щось ніби бачила подібне...як я забула,що це ти викладала подібний соус? Але, у мене трошки інший спосіб і порядок приготування і з корицею і сіллю,впевнена що такий тобі теж буде смакувати. Доречі,я сьогодня знову робила цей соус,але на цей раз потерла до яблук окремо цедру і вичавила сік в воду,ще смачнішим мені здався і ароматнішим.

gutka 22 Октября 2016
# 0

я вже корінець хрону викопала)

richinna 22 Октября 2016
# 0

чекаю відгук

Oksana_sadova 22 Октября 2016
# 0

а я  все придбала крім хрону, просто забула

richinna 22 Октября 2016
# 0

нічого страшного,я почекаю

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

Корінців я сьогодні не знайшла на базаріІнна, а як ти думаєш, хрін  в банці тертий продають , він підійде?

richinna 24 Октября 2016
# +1

так,піде! Я спочатку шукала білий хрін готовий з лимоном,але не знайшла тому купила корінь навіль і червоний з буряком може підійти,тільки колір буде іншим можливо готового хріну потрібно буде трошки більше,додавай за смаком

Zmeychka 24 Октября 2016
# 0

Классный соус! К моей рульке неделю назад точно подошел бы!

И фото снова обалденное!

richinna 25 Октября 2016
# 0

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

Я зробила це, смак просто бомбезнийЧоловік спробував і сказав "Це щось неймовірне" і спитав де взяла рецепт і передає від себе також велике ДЯКУЮ.

richinna 25 Октября 2016
# +1

Дякую за фотозвіт! Тобі і чоловікові, НА ЗДОРОВ'Я! 

Oksana_sadova 25 Октября 2016
# 0

Дякую

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014