Закуска з баклажанів та кабачків

Автор: richinna 25 Августа 2016
 Закуска з баклажанів та кабачків
Смачна і пікантна закуска з баклажанів і кабачків, сподобається всім, як в якості закуски, гарніру до м'яса чи на бутерброд з маслом. 
Для тих хто не любить баклажани,які в цій закусці дуже схожі на смачні мариновані гриби,пропоную замаринувати кабачки.

Потрібно:

  • Баклажан 3 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Кабачок(молодий) 2 шт.
  • Часник 1 велика головка
Баклажани очистити та порізати повздовж товщиною 3-5 мм. Мені повезло,баклажани молоденькі без кісточок.
Пересипати баклажани сіллю складаючи шарами.
Залишити баклажани пересипані сіллю на 20-30 хвилин,щоб пустили сік та відійшов соланін.
Змастити сковороду олією та припустити баклажани з обох боків. Їх не потрібно смажити,а тільки дати змінити баклажанам колір і стати прозорити чи жовтими. 

Я використовую сковороду гриль, тоді баклажани і кабачки беруть меньше олії.
Складати баклажани шарами перекладаючи тонко порізаним часником.
Кабачки теж припустити на сковороді з обох боків.
Попередньо кабачки солити не потрібно.
Складати кабачки до баклажан перекладаючи шарами з часником.

Приготувати маринад:

  • Вода 1 скл.
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Оцет яблучний 75 мл
  • Цукор коричневий(тростниковий) 3-4 ч.л.
  • Лаврове листя 3-4 шт.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Перець духмяний 7 шт.
Дати воді закипіти та додати сіль,цукор і спеції. Кип'ятити маринад 3 хвилини та влити оцет, дати закипіти та вимкнути вогонь. 
Залити гарячим маринадом овочі та залишити доповного остигання. Закрити кришкою та поставити баклажани та кабачки маринуватися в холод на одну добу.
Такою закускою з баклажанів і кабачків можна сміливо пригощати гостей,зробивши канапки під міцні напої )))
Смачна закуска з баклажанів та кабачків, добре зберігається в маринаді в холодильнику до 2-х тижнів. 






Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Oksana_sadova 25 Августа 2016
# 0

Це якраз для менеЛюблю такі страви

richinna 26 Августа 2016
# 0

Завжди радаНа здоров'я!

Zmeychka 26 Августа 2016
# 0

Отличный рецепт, Инночка! Утащила в КК!  У меня все любят подобные маринованные закуски

Кстати, в вот таких белых баклажанах, как у тебя, практически нет горечи: моя мама уже несколько лет выращивает их специально для консервации.

richinna 26 Августа 2016
# 0

На здоровье,Яночка! На счет горечи,я тоже заметила, сегодня пошла еще 2 кг прикупила

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014