Оцет м'ятний / Мятный уксус

Автор: richinna 24 Июля 2016
Оцет м'ятний / Мятный уксус
М'ятний оцет з приємним ніжним смаком - це ідеальна добавка для соусів чи заправок до зелених салатів.

Потрібно:

  • М'ята свіжа 1 пучок
  • Оцет яблучний(винний,харчовий) 200 г
  • Скляна банка чи бутилка об'ємом 250-300 мл
М'яту помити та просушити,скласти в стерильну суху баночку чи бутилку з широким горлом
Залити м'яту яблучним оцтом або винним. 
На цей раз у мене харчовий спиртовий оцет 9%, але краще всеж таки взяти плодовий 5-6%
Закрити бутилку з оцтом і м'ятою кришкою та поставити в темне місце на 14-21 день. 
Тумбочка на кухні підійде.
Процідити оцет через серветку або кухоний рушничок у суху підготовлену бутилочку, я використовую скляні бутилочки зпід соєвого соусу. Модна підписати бутилочки,а можна помітити. М'ятний оцет я помітила маленькою гілочкою м'яти, а базиліковий оцет бутоном гвоздики. Доречі, гвоздика- смак і запах зосереджені в різних частинах сухого бутончика. Аромат поширює капелюшок, а смак - черешок. Також гвоздика-відновлює, зміцнює, ущільнює ауру та нормалізує агресивну енергетику))) 
Ніжний та свіжий на смак, м'ятний оцет добре смакує для заправок та соусів у зелених салатах. 






Смачних Вам страв!
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 25 Июля 2016
# 0

Я тоже залила свою мяту уксусом, правда, обычным, 9 %. И в банку поллитровую, все красивые бутылки — с ликерами (подарочки) Жду...

richinna 25 Июля 2016
# 0

я тоже заливала 9% мяту но полезнее все таки яблочным или винным, у меня в тот момент закончился на малиновом))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014