Самса

Автор: konfairy 14 Ноября 2019
Самса
Самса за рецептом Тетяна Волошин,  але з деякими відхиленнями. Свої зміни виділяла курсивом. Щодо форми, то ліворукість та рукогеніальність - моя відмінна риса. Але, здається, тут я перевершила саму себе. 

Тісто:

  • борошно 500 г.
  • вода (тепла) 250 мл.
  • сіль 1 ч.л.
  • олія 1 ст. л.
  • масло вершкове або маргарин, або топлене масло 100 г.
  • Начинка:
  • м'ясо ( в ідеалі баранина,але підійде будь-яке) - у мене яловичина 500 г.
  • цибуля 250 г
  • перець чорний мелений 0,5 ч.л.
  • зіра 1 ч.л.
  • сіль 1 ч.л.
  • часник 1 зубчик
  • зелень (у мене був кріп з петрушкою) 50 г.
У теплій воді розчиняємо сіль і виливаємо до просіяного борошна.Замішуєм круте тісто. Від себе додала 1 ст.л. олії (тісто легше розкачується, більш еластичне).До колобка додаємо 1 ст. л. оліїї і ще раз добре вимішуємо. Дуже легко це зробити за допомогою якогось кухонного помічника (комбайн, тістоміс, хлібопічка), але і руками також варіант. У мене місила хлібопіч)). Тісто накриваємо мискою і залишаємо    на 20 хв.
Готуємо начинку. М'ясо ріжемо на кубики 0,5*0,5см і рубимо ножем до однорідної маси.Так само вчиняємо із цибулею і зеленню. Я додала зубчик часнику та дрібно нарізану зелень, тобто, начинка така, як на чебуреки, але води або бульону до фаршу не додавала. Об'єднуємо обидві маси, додаємо спеції і прибираємо в холодильник.
Тісто розкачуємо в великий тонкий пласт. Від того, наскільки тонко буде розкачане тісто, буде залежати зовнішній вигляд майбутньої самси. Змащуємо пласт топленим маслом і згортаємо його в рулет. Згортати потрібно щільно.Нарізаєм рулет на шматочки(у мене 18 шт), кожну ставимо розрізом до низу і трішки приплющуємо. Кладемо їх до морозилки на    30 хв. Виймаємо наші заготовки, тоненько розкачуємо, на середину кожної кладемо фарш і защипуємо трикутниками. Змащуємо яйцем та викладаємо на деко швом донизу. Я викладала на пергамент для випічки. Випікаємо при180-200* протягом 25-30 хв.
Я пекла з половини норми, вийшло 11 шт. розміром 9х5 (мій трикутник...майже). Тепер щодо форми...Як я їх робила, може у безсвідомому стані - не знаю, але дивлюсь у духовку - печуться мої самси-"вареники". Про всяк випадок додаю фото з інтернету арабських млинців "катаєф", щоб добре було видно, як треба ліпити самсу. 
Дуже смачні, ніжні і соковиті слойоні пиріжки - "самса". І зовсім не складно...якщо бути уважним.
15

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 14 Ноября 2019
# 0

смакота!

konfairy 14 Ноября 2019
# 0

Дякую!

SvetlanaAnikanova 14 Ноября 2019
# 0

По форме может и не совсем самса, но выглядят очень аппетитно, румяненькие такие.Сразу хочется попробовать.

konfairy 16 Ноября 2019
# 0

Спасибо! Вот где мои мысли были, когда эти пирожки лепила? Точно, не на кухне

Но очень вкусные, это правда

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из курицы блюда из свеклы видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы из тыквы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка лаваш молодая капуста овочі огурцы омлет омлет с кабачками печень помидоры редис редиска рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр тыква хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014