Самса

Автор: konfairy 14.11.2019 10:22
Самса
Самса за рецептом Тетяна Волошин,  але з деякими відхиленнями. Свої зміни виділяла курсивом. Щодо форми, то ліворукість та рукогеніальність - моя відмінна риса. Але, здається, тут я перевершила саму себе. 

Тісто:

  • борошно 500 г.
  • вода (тепла) 250 мл.
  • сіль 1 ч.л.
  • олія 1 ст. л.
  • масло вершкове або маргарин, або топлене масло 100 г.
  • Начинка:
  • м'ясо ( в ідеалі баранина,але підійде будь-яке) - у мене яловичина 500 г.
  • цибуля 250 г
  • перець чорний мелений 0,5 ч.л.
  • зіра 1 ч.л.
  • сіль 1 ч.л.
  • часник 1 зубчик
  • зелень (у мене був кріп з петрушкою) 50 г.
У теплій воді розчиняємо сіль і виливаємо до просіяного борошна.Замішуєм круте тісто. Від себе додала 1 ст.л. олії (тісто легше розкачується, більш еластичне).До колобка додаємо 1 ст. л. оліїї і ще раз добре вимішуємо. Дуже легко це зробити за допомогою якогось кухонного помічника (комбайн, тістоміс, хлібопічка), але і руками також варіант. У мене місила хлібопіч)). Тісто накриваємо мискою і залишаємо    на 20 хв.
Готуємо начинку. М'ясо ріжемо на кубики 0,5*0,5см і рубимо ножем до однорідної маси.Так само вчиняємо із цибулею і зеленню. Я додала зубчик часнику та дрібно нарізану зелень, тобто, начинка така, як на чебуреки, але води або бульону до фаршу не додавала. Об'єднуємо обидві маси, додаємо спеції і прибираємо в холодильник.
Тісто розкачуємо в великий тонкий пласт. Від того, наскільки тонко буде розкачане тісто, буде залежати зовнішній вигляд майбутньої самси. Змащуємо пласт топленим маслом і згортаємо його в рулет. Згортати потрібно щільно.Нарізаєм рулет на шматочки(у мене 18 шт), кожну ставимо розрізом до низу і трішки приплющуємо. Кладемо їх до морозилки на    30 хв. Виймаємо наші заготовки, тоненько розкачуємо, на середину кожної кладемо фарш і защипуємо трикутниками. Змащуємо яйцем та викладаємо на деко швом донизу. Я викладала на пергамент для випічки. Випікаємо при180-200* протягом 25-30 хв.
Я пекла з половини норми, вийшло 11 шт. розміром 9х5 (мій трикутник...майже). Тепер щодо форми...Як я їх робила, може у безсвідомому стані - не знаю, але дивлюсь у духовку - печуться мої самси-"вареники". Про всяк випадок додаю фото з інтернету арабських млинців "катаєф", щоб добре було видно, як треба ліпити самсу. 
Дуже смачні, ніжні і соковиті слойоні пиріжки - "самса". І зовсім не складно...якщо бути уважним.
10

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 14.11.2019 14:01
# 0

смакота!

konfairy 14.11.2019 16:10
# 0

Дякую!

SvetlanaAnikanova 14.11.2019 21:44
# 0

По форме может и не совсем самса, но выглядят очень аппетитно, румяненькие такие.Сразу хочется попробовать.

konfairy 16.11.2019 20:13
# 0

Спасибо! Вот где мои мысли были, когда эти пирожки лепила? Точно, не на кухне

Но очень вкусные, это правда

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

sango food the patrick's channel бастурма без глютена бисквит быстрый десерт быстрый салат видео рецепт видео-рецепт видеорецепт вкусное печенье вкусный салат выпечка с тыквой вяленое мясо десерт десерт без выпечки десерт на новый год еда закуска закуски здоровая еда как приготовить салат кекс кексовое тесто кексы классический бисквит константин патрик котлеты крем для капкейков крем для торта крем на итальянской меренге кулинария куриное филе мясо на праздничный стол новогодние рецепты новогодний рецепт новогодний салат новый год новый салат песочное печенье печенье пирожки полезный салат постные блюда постные рецепты похаваем пп рецепты праздничный салат простой рецепт простой рецепт торта пюре из тыквы рецепт рецепт десерта рецепты из курицы рецепты кексов салат салат за 5 минут салат на новый год салат с грибами салат с крабовыми палочками салат с пекинской капустой салат с черносливом сливочный крем слоеный салат торт торт без выпечки тыквенная выпечка тыквенное пюре шоколадный десерт
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014