СУШКА: Гриби / Печериці / Шампіньйони

Автор: richinna 23 Апреля 2016
СУШКА: Гриби / Печериці / Шампіньйони
Ще у XVII столітті у Франції вперше зайнялися вирощуванням печериць в штучно створених умовах. Печериці більше ніж інші гриби підходять для сушіння, адже не всі гриби можна сушити ... грузді, лисички і сироїжки сушінню краще не піддавати, так як вони після такого процесу набувають неприємного гіркуватого смаку (не про білі гриби зараз мова)))
Недарма стверджують, що саме печериця є самим їстівним грибом на планеті)
Сушені шампіньони ще більш смачніші, ароматніші і  корисніші, ніж свіжі:
• Вітаміни A, C, E, PP, групи В;
• мінерали: калій, залізо, магній, кальцій, натрій, фосфор;
• рослинний білок - «будівельний матеріал» організму, необхідний для шкіри, волосся, нігтів, м'язів;
• амінокислоти, в тому числі незамінні: фенілаланін, аспарагін, метіонін, лізин, аргінін;
• бета-глюкан - полісахариди, що регулюють роботу імунної системи;
• харчові волокна необхідні для стимуляції роботи кишечника і підтримки його мікрофлори. 

Доведено, що сушені гриби дуже добре і краще, ніж свіжі,засвоюються людським організмом.
Для сушки підходять молоді та пружні печериці. 
Так як шампіньйони,як губка,вбирають в себе воду, то перед сушкою їх не потрібно мити!!! Можна почистити ніжку ножем і протерти весь гриб вологою серветкою чи рушничком. 

Гриби можна сушити цілими, порізаними на пластини чи куски. 
З 1 кг свіжих печериць- вихід 100 г сушених. 

Сушаться шампіньйони в сушарці при температурі 45-60 град. біля 11-12 годин. 
Періодично піддони з печерицями міняти місцями.
Обов'язково приготуйте домашню грибну приправу з сушених шампіньйонів для приготування смачної грибної зупи та інших  страв з грибами.
Для того, щоб так мовити "відновити" печериці, їх потрібно помити та замочити у холодній воді не меньше ніж на 4 години, а краще наніч у холодильник.
Варити відмочені шампіньйони  20 хвилин, щоб була смачна і запашна грибна юшка.
Сухі печериці не мають розсипатися в руках, вони висихають, але залишаються трішки гнучкими.  
Зберігають сушені гриби в темному місці в чисті та сухі закритій банці, я зберігаю в холодильнику на дверцятах))) 

Вже скоро почнеться сезон ягід, овочів та фруктів. Я буду ділитися з Вами своїм досвідом сушіння в електро-сушарці, та тим що варто сушити,а що ні! 
Печериці сушити варто!!!)))
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из кабачков блюда из курицы блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачок капуста картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица лаваш лук молодая капуста овочі овощи огурцы омлет омлет с кабачками печень пицца помидоры редис редиска рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014