Паста "Болоньєзе"

Автор: richinna 5 Февраля 2017
Паста \
Паста з соусом Болоньєзе зазвичай готується не так швидко, як з соусом Карбонара. Але подобається соус Болоньєзе мені не тільки через те що він смачний, а ще тому, що його можна приготувати про запас і зробити ще через декілька днів лазанью чи знову пасту Болоньєзе. Соус Болоньєзе можна морозити.

Потрібно:

  • Грудинка копчена 100 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква(маленька) 1 шт.
  • Часник 3 зубч.
  • Стеблова селера(не корінь!) 1 шт.
  • Фарш м'ясний (свинина+яловичина) 300 г
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Вино (червоне,розове) 200 мл
  • Молоко 300 мл
  • Помідори з томатним соком: по-італійськи 500 мл
  • Сіль,перець за смаком
  • Розмарин,лаврове листя за смаком
Цибулю і часник дрібно порізати. 
Грудинку нарізати тонкими квадратиками. 

Також мілким кубиком нарізати стеблеву селеру. Я її не знайшла, тому додала листя селери в кінці приготування до соусу з пастою.
Розігріти оливкову олію у великій і глибокій сковороді, додати цибулю з часником (селеру) і копчену грудинку. Смажити 2-3 хвилини.
Мілко натерти моркву.
Додати моркву у сковородку. смажити помішуючи ще 3-5 хвилин.
Додати м'ясний фарш та лопаткою розбивати грудочки перемішуючи зі смаженими овочами і беконом.
Коли фарш добре роз'єднається посолити і поперчити.
Смажити м'ясний фарш з овочами до коричневого кольору. 
Влити вино та перемішати. Тушкувати 5 хвилин.
Влити молоко,перемішати та тушкувати ще 5 хвилин.
Додати до сковороди розчавлені томати по-італійськи без шкірки разом з томатним соком. 
Розмарин(мелений) та лаврове листя. Накрити кришкою і тушкувати періодично помішуючи біля однієї години.
Коли соус набуде однорідної густої консистенції-соус готовий. 
Взагалі соус Болоньєзе готують від 2-х до 6-ти годин. Так що у мене ще швидкий вариант:)
Відварити пасту у соленій воді, на 2 хвиини меньше ніж вказано на упаковці. 
Краще всього соус Болоньєзе смакує з яєчною пастою  тальятелле. 
У мене паста трубчаста.
Виловити пасту з води.
Додати до соусу Болоньєзе пасту і воду в якій вона варилася, перемішати.
Подавати пасту на прогрітих тарілках притрусивши тертим пармезаном та зеленню селери. 


Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 5 Февраля 2017
# 0

наша улюлена страва  (тільки без грудинки та моркви)

richinna 5 Февраля 2017
# 0

а селеру додаєте?

gutka 5 Февраля 2017
# 0

Ні просто обсмажую фарш, з цибулею і томатами, ну і додаю ароматних трав))))я обожнюю стеблеву селеру, раніше завжди купувала, додавала  і в супи, і салати....але останім часом вона ну дуже дорога: подивлюсь в магазині і все, добре що коренева доступна: 16-17 грн за кільграм....у мене в піст була улюблена страва цибуля з селерою тушені по-грецькі:

konfairy 5 Февраля 2017
# 0

Обожаемые, наверно, всеми спагетти! А я лук и чеснок добавляла прямо в фарш — перекручивала мясо с луком и чесноком на сковороду! И какие там 2 часа, всё — буду исправляться!  У тебя обалденные фото пасты! Просто фотошедевры!

richinna 5 Февраля 2017
# 0

Спасибо,Женёк!:- надо всетаки отдельно обжаривать, вкуснеея режу и просто долго тушу и они растворяются в фарше

konfairy 5 Февраля 2017
# 0

И пармезан, как я люблю пармезан! Вон у тебя его сколько, на заднем плане!

richinna 5 Февраля 2017
# 0

ага,пол кило было, я тоже его очень люблю

Oksana_sadova 5 Февраля 2017
# 0

richinna 5 Февраля 2017
# 0

SvetlanaAnikanova 5 Февраля 2017
# 0

А я никогда молоко не добавляла

richinna 5 Февраля 2017
# 0

тогда надо попробовать с молоком

SvetlanaAnikanova 5 Февраля 2017
# 0

Обязательно попробую.Сейчас нет всего необходимого.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из кабачков блюда из курицы блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачок капуста картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица лаваш лук молодая капуста овочі овощи огурцы омлет омлет с кабачками печень пицца помидоры редис редиска рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014