Янтик / чебурек без олії / Янтык

Автор: richinna 11 Сентября 2015
Янтик / чебурек без олії / Янтык
Нарешті,я маю рецепт чебуреків, які смажаться на сухій сковороді без олії !!!!!

Янтик-це дуже смачні чебуреки,без жирних бризок соняшникової оліїї, брудної плити та запаху на кухні.

Потрібно для тіста:

  • Борошно пшеничне 2-2,5 склянки
  • Вода (окріп) 120 мл
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Горілка 1 ст. л.
Просіяти в глибоку миску 1/2 склянки борошна. 
Влити олію та посолити.
Залити борошно окропом та швидко виделкою замісити заварне тісто.
До заварного тіста влити 1 ст.л. горілки та перемішати.
Горілку можна замінити на 1 ч.л. розпушувача, але його додавати до більшої частини борошна.
Додати до заварного тіста яйце(за бажанням) та борошно. Замісити тісто.

Я використовую хлібопіч.
Яйце + борошно + заварне тісто.
Замісити тісто на програмі "тісто для макарон"
Тісто для янтика має бути м'яким.
Загорнути заварне тісто в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки  подрібнити 150 г цибулі і пучок петрушки.
Приготувати  350 г м'ясного фаршу.
До фаршу додати зелень з цибулею
Сіль,перець,добре перемішати.
Додати 100 г кефіру і все вимішати.
Тісто розділити на 8 частин.
Тонко розкачати та викласти м'ясну начинку тонким шаром на половину тіста.
Краї тіста можна змастити жовтком чи яйцем.
Добре зліпити краї тіста,можна виделкою.
Розкатати всі куски тіста та сформувати  чебуреки.
Викласти янтик на суху розпечену сковороду та смажити на повільному вогні з обох боків.
Я замість сковороди використовувала САЧ.
Готові янтики потрібно гарячими змастити вершковим маслом та скласти один на одного
Загорнути гарячі янтики в фольгу та залишити на 15 хвилин.
До янтика можна зробити напій який ідеально підходить:
Кефір- 300 мл
Вода- 100 мл
Кріп- 1/2 пучка
сіль за смаком
Все вилити в чашу,посолити,додати кріп та збити блендером
Розлити по чашкам або піалам.
Подавати з гарячими янтиками.

Смачні чебуреки без олії - янтик з вершковим смаком і соковитою м'ясною начинкою.

Начинки для янтика можуть бути різними, одне не зміннє - вони смажаться на сухій сковороді і дуже смачні.

Порадуйте своїх близьких на вихідні!

Смачного!
115

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 11 Сентября 2015
# 0

Це чудово!

Дуже не люблю багато олії.

P.S. Грязь (рос.) — Бруд (укр.)

richinna 11 Сентября 2015
# 0

дякую!

gutka 12 Сентября 2015
# 0

Гарне тісто і начинки багато, по-домашньому, давно не готувала чебуреків 

richinna 13 Сентября 2015
# 0

Спробуйте по цьому рецепт приготувати, без олії Вам сподобається!

snv71 16 Сентября 2015
# 0

Ух аппетитно!на обычной чугунной сковороде тоже можно?

richinna 16 Сентября 2015
# 0

на любой сухой сковороде,на огне ниже среднего!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014