Кавовий торт з полуницею

Автор: RAMPA 2 Июня 2016
Кавовий торт з полуницею
Варто спробувати цей торт лише раз, і ви будете готувати його знову і знову!

Потрібно:

  • Борошно 170 г
  • Крохмаль 20 г
  • Яйця (великі) 5 шт.
  • Вода 120 мл
  • Мелена кава 5-6 ч. л.
  • Цукор 200 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Коньяк 1 ст. л.
  • Лимонний сік 1/4 ч. л.

Для сиропу:

  • Цукор 120 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Коньяк 30 мл
  • Вода 130 мл

Для вершкового крему:

  • Вершки 650 мл
  • Цукрова пудра 60-80 г
  • Крохмаль 1 ст. л.
  • Харчовий барвник

Для прикраси:

  • Полуниця
  • Збиті вершки
  • Кокосова стружка
Приготування:
1. Заварити каву в 120 мл води, настояти, відцідити.
2. До кави додати цукор, ванільний цукор і варити на невеликому вогні 8 хв після того, як суміш закипіла. Охолодити карамель до ледь теплого стану. В результаті повинна вийти густа, тягуча рідина. Поступово до неї додати жовтки, збиваючи суміш міксером близько 10 хв. Наприкінці збивання додати коньяк.
3. Білки збити в круту піну, додавши лимонний сік.
4. Збиті білки додати поступово до карамельно-жовткової маси, обережно перемішуючи зверху вниз. Додати до отриманої суміші борошно, просіяне з крохмалем. Перемішати та викласти суміш у форму.
5. Випікати корж протягом 30–35 хв в розігрітій до 180 °С духовці.
6. Для крему з'єднати всі інгредієнти та збити міксером. До половини крему додати харчовий барвник.
7. Розрізати бісквіт на 2 частини. Просочити коржі сиропом, змастити кремом (кольоровим – верхній корж), викласти один на одний.
8. Змастити боки торта збитими вершками і посипати кокосовою стружкою, верх прикрасити полуницями та збитими вершками.
Порада! Замість меленої можно взяти 2-3 ч. л. розчинної кави.
23

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
lakshmi 2 Июня 2016
# 0

Красивый тортик!

Rina 2 Июня 2016
# 0

Дуде гарний) Ще б побачити фото в розрізі)

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014