Огірки мариновані пікантні

Автор: gutka 25 Июля 2015
Огірки мариновані пікантні
Надаю перевагу квашеним овочам, але за цим рецептом огіки роблю щороку обов'язково порцію-дві, смак у них дуже оригінальний: пікантно-солодкий і огірочки дуже хрумкі .   Для приготування потрібно брати більші за розміром огірки. 

Ингредиенты

  • огірки 2,5 кг.
  • сіль 5 ст. л.
  • часник
  • для маринаду:
  • цукор 1 кг.
  • оцет 9% 1,5 скл.
  • перець чілі мелений 4 ст. л.
  • олія 8 ст. л.
Вимиті огірки різати ножем кружечками (одного разу використала шатківницю, аби було швидше — мені не сподобалось), додати сіль і залишити на ніч.
Наступного дня закип'ятити цукор з оцтом, охолодити.
Рідину, що утворилась з огірків, злити, додати до неї гострий мелений перець.
Тут, якщо то можна додати половину порції гострого перцю, якщо ви не любите дуже гострого (хоча це дуже відносно)
Змішати з цукром та оцтом.  Додати олію (я використовую не рафіновану) і ще раз перемішати.
Огірочки розкласти у невеликі баночки, зверху порізати по зубочку часнику та залити маринадом. Стерелізувати 5-7 хвилин.
Якщо у вас залишиться маринад, сміло дорізайте свіжі огірочки — заливайте маринадом та стерелізуйте всі разом.
Смачного!
39

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 26 Июля 2015
# +1

смачно

gutka 27 Июля 2015
# 0

і пікантно)))

Oksana_sadova 27 Ноября 11:44
# 0

Робила такі, дуже смачно

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014