Цвітна капуста запечена цілком

Автор: richinna 26 Августа 2015
Цвітна капуста запечена цілком
Тим,хто любить і не любить цвітну капусту,пропоную спробувати цвітну капусту запечену в духовці цілком з цікавою на смак заправкою,яка доповнює і розкриває смак капусти.
До складу цвітної капусти входить безліч мінеральних речовин, таких як кальцій, магній, марганець, калій, залізо, фтор, каротин, цинк і мідь. У ній також велика кількість найцінніших вітамінів: А, К, С, В1, В2, В6, Е, Н.
Цвітна капуста містить біотин, жири, вуглеводи, крохмаль, кислоти органічні і вкрай корисні для людини ненасичені жирні кислоти.
Ще можна знайти вкрай рідкісний вітамін U, який бере активну участь в утворенні ферментів.

Потрібно:

  • Цвітна капуста 1 головка
  • Карі 1 ч.л.
  • Паприка 1 ч.л.
  • Трави сухі 1 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Сир тертий для пасти(типу пармезан) 1 ст. л.
  • Сметана 2-4 ст. л.
  • Часник 3 зубч.
  • Гірчиця 1 ч.л.
Цвітну капусту варити в підсоленому  окропі 3-5 хвилин,взалежності від ваги капусти. В мене капуста вагою 1,2 кг
Дістати з окропу та вирізати качан з капуститак,щоб вонаине розвалилась.
Капусту можна і не відварювати ,тоді вона вийде більш хрумкою,а не соковитою і м'якою.
Змішати сухі спеції з сиром.
Додати сметану(в мене домашня), гірчицю та видавити часник.
Добре вимішати мазанку для цвітної капусти.
Викласти цвітну капусту на фольгу та обмастити по всій поверхні.
Запікати в духовці на верхньому і нижньому нагріві 200 град.-1 годину.

Для заправки:

  • Сік лимону 1/2 шт.
  • Цедра лимону(жовта) 1/2 шт.
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Базилік 3 гілочки
  • Часник 3 зубч.
  • Мед 1 ч.л.
  • Сіль 1/4 ч.л.
Оливкову олію,сік  лимону,мед і сіль збити виделкою. 
Додати порізаний базилік та часник.
Коли цвітна капуста запечеться, дістати її з духовки.

Збити заправку ще раз і добре змастити капусту запечену цілком. 
Залишити трохи заправки.
Щоб покропити запечену цвітну капусту коли поріжити її на куски.

Така капуста може бути, як гарнір та як самостійна страва.

Легка,проста, корисна та смачна цвітна капуста запечена цілком.

Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 26 Августа 2015
# 0

Обожнюю цвітну капусту)))

У Вас вона така апетитна

richinna 26 Августа 2015
# 0

Дякую! Приготуйте,вона дуже смачна!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014