Салатна заправка-соус або вершковий майонез

Автор: richinna 20 Октября 2015
Салатна заправка-соус або вершковий майонез
В МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КУХАРА, хочу поділитися кисло-солодкою вершковою заправкою європейських ресторанів і кухарів!
Салатна заправка схожа до майонезу і готується з тих самих інгредієнтів,тільки олія замінюється вершками і має інший процес приготування. Рахуєте калоріі,тоді ця заправка соус для Вас!!!
Зберігається в холодильнику до одного тижня.

Потрібно:

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Гірчиця суха 1 ч.л.
  • Сіль 1/4 ч.л.
  • Цукор 2 ч.л.
  • Крохмаль(борошно) 1 ч.л.
  • Оцет винний 25-40 мл
  • Вершки 75-150 мл
Збити куряче яйце.
Гірчичний порошок, сіль(в мене гімалайська гірна), крохмаль і цукор висипати в суху мисочку.
Все добре перемішати.
Додати суху суміш до яйця.
Добре перемішати.
Влити оцет. 
Щодо оцту, як для мене 40 мл забагато,це якщо спробувати соус без нічого, а в суміші з салатом-нормально. 
Такий соус ще добре підходить до варених яєць чи тостів з яйцем-пашот.
Регулюйте за своїм смаком.
Все збити.
Поставити миску з соусом на водяну баню та помішуючи заварити основу для салатної заправки.
Заварювати  3-4 хвилини,постійно помішуючи.
Знати з  водяної бані та дати повністю остигнути.
Кількість вершків залежить від того,наскільки круто Ви заварили основу та якої густоти Вам потрібен соус-заправка.
До холодної заварки додати вершки і збити.
Якщо салатна заправка-соус густа,додати ще вершки.
Цю салатну заправку-соус особливо раджу тим,хто любить майонез,але рахує калорії...
Для порівняння:
      в 100 г олії - 899 ккал / 3761кДж,
в 10% вершках-118 ккал / 494 кДж



Смачного і з Святом любі кухарі!
39

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 20 Октября 2015
# 0

Дякую і вітаю з нашим днем !

richinna 20 Октября 2015
# 0

Взаємно! З СВЯТОМ ВСІХ КУХАРІВ  і наших і чужих!

Ксюша 20 Октября 2015
# 0

Хіба ж бувають чужі кухарі ?

richinna 20 Октября 2015
# 0

я мала на увазі,тих хто не ділиться рецептами на ШЕФПОВАРІ 

konfairy 21 Октября 2015
# +1

УРА-А-А! Усіх із Святом! Як ж невчасно я вирішила "скинути" зайве Добре, сьогодні — свято, все інше — завтра.

Вітаю всіх Шефовців!

Ксюша 22 Октября 2015
# 0

konfairy 21 Октября 2015
# 0

Дуже корисний соус. Я не люблю сирі яйця, тому цей соус на 100% мій. Я зараз присіла на свіжу моркву зі спеціями і олією (в оригіналі вона повинна бути з майонезом). Але найбільша новина для мене це калорії. Не думала, що в  олії їх більше. 

richinna 21 Октября 2015
# 0

Завжди рада!

richinna 21 Октября 2015
# 0

Кстати,по стоимости сливки нынче приблизительно в такой же цене как и  подсолнечное масло! О,5 л сливок можно купить за 16 грн.,масло может и дороже выйти

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014