Бальзамічний чорничний оцет

Автор: richinna 23 Сентября 12:06
Бальзамічний чорничний оцет
Для тих, хто буде робити  чорничний оцет хочу розказати, що можна зробити із залишками чорниці. Або для тих, хто хоче приготувати бальзамічний оцет в домашніх умовах.

Потрібно:

  • Чорниця від чорничного оцту 500-600 мл
  • Вишня(морожена) 1 склянка
  • Кориця мелена 1/2 ч.л.
  • Цукор (коричневий) 1 ст. л.
  • Цедра лимону 1 шт.
  • Гвоздика 3 шт.
Залишки чорниці(її не потрібно було віджимати)з оцетом розім'яти товкачем.  Помістити в скляну жаропрочну посуду (скляну каструлю чи форму для запікання) поставити на вогонь повільний  через розсікач, додати вишню та нагріти, щоб виділився сік.
Якщо немає чорниці, бальзамічний оцет можна зварити з 500 г вишні(розім'яти товкачем) та 500 мл яблучного оцету. Далі за рецептом. 

Додати до ягід цукор та корицю.
Зрізати жовту цедру з лимону.
Додати гвоздику та варити бальзамічний оцет 15-20 хвилин на повільному вогні через розсікач.
Далі накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику після остигання на 2 доби.  
Через дві доби проціджуємо через 6 слоїв марлі та віджимаємо. 

Заливаємо домашній бальзамічний оцет з чорниці та вишні в стерильну пляшку та зберігаємо в холодильнику. 

Використовуємо за призначенням замість бальзамічного оцту в стравах,салатах,маринадах... 


Смачного!
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 24 Сентября 09:40
# 0

Я бы его, наверно, ложками ела-пила! Он такой ароматный, должно быть! А композиция классная!! А на чем ты снимала?

richinna 24 Сентября 15:26
# 0

фотофон ручной работы, имитация будь-чего:камня,дерева и т.д. Принимаю заказы на эксклюзивные неповторяемые фотофоны, размер 40х55см  Любой каприз за Ваши деньги

konfairy 24 Сентября 15:30
# 0

Нарисовала?

richinna 24 Сентября 15:33
# 0

не,муж сделал! Он многое может,хоть мрамор,хоть дерево,хоть небо))))) 
там все реально и бороздки и поверхность

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014