Печеня з рисом Басматі

Автор: richinna 10 Февраля 2017
Печеня з рисом Басматі
Соковита і апетитна печеня з рисом в мультиварці. Дуже смачною печеня виходить саме в таких пропорціях інгредієнтів.

Потрібно на 3 порції:

  • Свинина 600 г
  • Паприка копчена (пластівці) 1 ч.л.
  • Часник сушений 1 ч.л.
  • Марокканська суміш спецій 1/2 ч.л.
  • Розмарин(сушений,мелений 1/4 ч.л.
  • Мускатний горіх (тертий) 1/6 ч.л.
  • Олія кукурудзяна 2 ст. л.
  • Вино "Марсала" 2 ст. л.
  • Сироватка(молоко,кисле молоко) 6 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Рис басматі 3-4 ст. л.
  • Гарбуз 500 г
  • Приправа для плову з карі 1 ч.л.
  • Квасоля в томатному соусі 500 мл
  • Вода 250 мл
Свинину порізати на куски,скласти в каструлю мультиварки та додати спеції:
сушений часник, пластівці копченої паприки, марокканську суміш спецій,мускатний горіх та розмарин. 
Влити до м'яса вино, сироватку і кукурудзяну олію. 
Все вимішати та залишити на 20 хвилин в мультиварці маринуватися.


Включити програму "плов".
Коли свинина почне змінювати колір і виділяти сік, перемішати, додати порізану напів кільцями цибулю і рис. 
Зверху викласти порізаний великими кусками гарбуз і приправити приправою для плову. 
Закрити кришку і тушкувати печеню 10 хвилин.
Додати до каструлі мультиварки банку квасолі в томатному соусі та воду. Тушкувати печеню з рисом ще 15-20 хвилин або до закінчення програми. 

Нічого не вимішувати!!! 

Консервовану квасолю можна замінити на відварену і томатний сік.

В мене рис басматі індійський обсмажений(пропарений), не такий білий, як продається у нас,тому він готується швидко і росте в довжину, як і має бути.  
Друзі подарували мішечок індійського басматі на 5 кг :) 

Коли готуєте таку печеню з рисом, слідкуйте щоб не переварився гарбуз

Подавати печеню з рисом, свининою, квасолею  і гарбузом гарячою. Накладати обережно,щоб не зламати рисинки.
Я люблю печеню подавати в глибокому глиняному посуді, він добре тримає тепло і печеня має бути зі смачною юшкою в якій вона тушкувалась.
Також таку печеню з рисом можна приготувати в порційних глечиках в духовці. 
Перед подачею посипати зеленню. 

Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 10 Февраля 2017
# 0

Яскрава, ситна печеня! То у тебе гарбуз білий?

richinna 10 Февраля 2017
# 0

Гарбуз сорт"Баттернат" — світла шкіра в середині жовтий. як тут 
https://www.chef.com.ua/recepty/zavtraki/solodka-zapikanka-v-garbuzi-9419.html#.WJ31cXSg_Dc

konfairy 10 Февраля 2017
# 0

Забіжу з неділі до продавців насіння (вже скуповуюсь — скоро весна), винесу їм мозок — то мені червону "пекинку", то білий гарбуз!

richinna 10 Февраля 2017
# 0

Тыква баттернат – это один из сортов тыквы, выращенных искусственным путем. Этот вид тыквы был выведен в 1960 г. в Америке путем скрещивания тыквы мускатной и дикой африканской тыквы. Тыква баттернат быстро зреет – не более 90 дней со дня посадки.

Тыква баттернат очень популярна в кулинарии. Её сладкая мякоть обладает ореховым привкусом, маслянистая по структуре (калоризатор). Овощ хорошо хранится при комнатной температуре.

richinna 10 Февраля 2017
# 0

Но они не белые сверху, чуть светлее чем моя любимая арабатская 

Я их купила еще в сентябре в супермаркете, две держу для фото, вообще ничего им нет, 5 месяцев при +25 теплой комнатной температуре

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014