Гречаний гарнір в сковороді

Автор: richinna 14 Марта 2016
Гречаний гарнір в сковороді
Смачний гарнір з гречки, який має незвичайний смак і аромат. Такий гарнір може бути, як з м'ясом так і пісним. 
Готується гречка швидко і просто,прямо на сковороді.

Потрібно:

  • Гречка 1,5 скл.
  • Олія 2-3 ст.л.
  • Цибуля 1-2 шт.
  • Цукор 2 ч.л.
  • Морква 1 шт.
  • Чорнослив(краще без кісточки) 10-15 шт.
  • Мускатний горіх(тертий) 1 ч.л.
  • Сіль,перець за смаком
  • Вода +- 2 скл.
Гречку перебрати,помити та відкинути на сито,щоб стекла вода. 
Підсушити гречку на широкій сухій сковороді,помірному вогні постійно помішуючи.  Добре прогріти гречку,щоб гречка була гарячою і почала легенько потріскувати, як зернята))) 
Обережно не спаліть!
Влити в гарячу підсушену гречку 0,5 склянки холодної води. 
Розрівняти і накрити кришкою.
Залишити гречку набухати.
Візьміть іншу сковороду.
Олію прогріти ( якщо гарнір немає бути пісним) з вершковим маслом.
Додати до олії порізану цибулю та посипати цукром.
Карамелізувати цибулю з цукром до прозорості.
Додати до цибулі  натерту моркву.
Мускатний горіх натерти на мілкій тертці.
Чорнослив краще взяти без кісточки і порізати соломкою ( в мене з кісточкою). 
Додати до зажарки чорнослив і мускатний горіх.
Влити трішки води до зажарки і тушкувати 2-3 хвилини.
Додати зажарку з чорносливом до гречки в сковороду.
Посолити та поперчити гречку в сковороді. Перемішати гречку із зажаркою і чорносливом.
Залити гречку водою. Вода має бути нарівні з гречкою.
Накрити сковороду з гречкою і чорносливом кришкою,довести до кипіння, зменьшити вогонь та готувати гречаний гарнір під кришкою 15-20 хвилин,доки гречка не вбере в себе воду.
Якщо в мене до гарніру немає нічого м'ясного, я додаю м'ясну тушонку до гречки в кінці готування.
Смачний і запашний гречаний гарнір в сковороді. 







Смачного!
45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Zmeychka 17 Марта 2016
# 0

Все время готовлю гречку и рис в сковородке, очень удобно уже и забыла, когда кастрюлю в последний раз использовала. С тушенкой (в моем случае домашней) — это классика у нас, а вот с черносливом не пробовала ещё.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014