Пляцок "Маковичок"

Автор: richinna 20 Апреля 2016
Пляцок \
Дуже маковий пиріг!!! 
Пляцок "Маковичок"-ароматний і смачний, смакує теплим і холодним, особливо смачно з молоком і для любителів маку. 
Також спробуйте запашну макову "Завитуху".

Потрібно:

  • Мак (сухий) 1 скл.
  • Вода 1 скл.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор 1 скл.
  • Масло вершкове 100 г
  • Сметана 100 г
  • Борошно 1 скл.
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Ванилін,сіль по 1 дрібці
Склянку маку залити склянкою води, варити на повільному вогні 3-4 хвилини,закрити кришкою та дати настоятися до повного остигання,щоб мак увібрав у себе всю воду. 

Цукор збити з курячими яйцями і м'яким (кімнатної температури) вершковим маслом. 
Додати сметану,сіль,ванілін, борошно та розпушувач

Все добре збити міксером.
Додати до тіста запарений мак.
Добре вимішати тісто з маком.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, вилити тісто та випікати до "сухого сірника"
Я випікаю маковичок в формі діаметром 17 см, в хлібопічці 1 годину на програмі "випічка"
Маковий пляцок має вологу структуру, але дуже смачний і ароматний. 







Смачного!

35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 21 Апреля 2016
# +1

Так, він дуже смачний і такий високий

Я ще іноді кремом перемазую.

http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/makovnik-7391.html#.VxgAHnGLTIU

richinna 21 Апреля 2016
# 0

в моєму ОСОБИСТОМУ рецепті "маковичка", інша технологія приготування і в тісті є сметана,яка робить пиріг більш вологим і дуже смачним!... і змащувати кремом...не так щоб було зайвим, а  дуже калорійно))) просто пляцок з"їдається в мить ще гарячим Хіба від них приховаєш?як аромат по хаті такий,що навіть кицька від хлібопічки не відходить,пока він випікається

Rina 21 Апреля 2016
# 0

Я додала посилання, бо готую схожий) Звичайно ж я бачу різницю.

Треба спробувати з сметаною в тісті

richinna 21 Апреля 2016
# +1

Я дуже полюбила це тісто зі сметаною і маслом,воно чомусь дуже смачне і ароматне обов"язково спробуйте!

Ксюша 21 Апреля 2016
# 0

Надо попробовать 

whisper 24 Апреля 2016
# 0

Приготовила сегодня пирожок по Вашему рецепту) Как раз думала-гадала, куда пристроить мак, а с дрожжевым тестом пока почему-то не рискую работать))

В общем, пляцок — объедение!!! Очень интересная текстура получилось  - слегка влажноватая, рассыпчастая, но в то же время очень мягкая и нежная! Мы с мужем в восторге, за чаем умяли добрую половину пирога)))) Большое Вам спасибо за такой удачный рецепт!

richinna 24 Апреля 2016
# 0

Спасибо большое, и Вам, за отзыв и доверие! Кушайте на здоровье! У нас один пирог на троих, с молоком, уминается за один присест

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВОГОДНИЕ РЕЦЕПТЫ 2017

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014