Паста "Болоньєзе"

Автор: richinna 5 Февраля 2017
Паста \
Паста з соусом Болоньєзе зазвичай готується не так швидко, як з соусом Карбонара. Але подобається соус Болоньєзе мені не тільки через те що він смачний, а ще тому, що його можна приготувати про запас і зробити ще через декілька днів лазанью чи знову пасту Болоньєзе. Соус Болоньєзе можна морозити.

Потрібно:

  • Грудинка копчена 100 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква(маленька) 1 шт.
  • Часник 3 зубч.
  • Стеблова селера(не корінь!) 1 шт.
  • Фарш м'ясний (свинина+яловичина) 300 г
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Вино (червоне,розове) 200 мл
  • Молоко 300 мл
  • Помідори з томатним соком: по-італійськи 500 мл
  • Сіль,перець за смаком
  • Розмарин,лаврове листя за смаком
Цибулю і часник дрібно порізати. 
Грудинку нарізати тонкими квадратиками. 

Також мілким кубиком нарізати стеблеву селеру. Я її не знайшла, тому додала листя селери в кінці приготування до соусу з пастою.
Розігріти оливкову олію у великій і глибокій сковороді, додати цибулю з часником (селеру) і копчену грудинку. Смажити 2-3 хвилини.
Мілко натерти моркву.
Додати моркву у сковородку. смажити помішуючи ще 3-5 хвилин.
Додати м'ясний фарш та лопаткою розбивати грудочки перемішуючи зі смаженими овочами і беконом.
Коли фарш добре роз'єднається посолити і поперчити.
Смажити м'ясний фарш з овочами до коричневого кольору. 
Влити вино та перемішати. Тушкувати 5 хвилин.
Влити молоко,перемішати та тушкувати ще 5 хвилин.
Додати до сковороди розчавлені томати по-італійськи без шкірки разом з томатним соком. 
Розмарин(мелений) та лаврове листя. Накрити кришкою і тушкувати періодично помішуючи біля однієї години.
Коли соус набуде однорідної густої консистенції-соус готовий. 
Взагалі соус Болоньєзе готують від 2-х до 6-ти годин. Так що у мене ще швидкий вариант:)
Відварити пасту у соленій воді, на 2 хвиини меньше ніж вказано на упаковці. 
Краще всього соус Болоньєзе смакує з яєчною пастою  тальятелле. 
У мене паста трубчаста.
Виловити пасту з води.
Додати до соусу Болоньєзе пасту і воду в якій вона варилася, перемішати.
Подавати пасту на прогрітих тарілках притрусивши тертим пармезаном та зеленню селери. 


Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 5 Февраля 2017
# 0

наша улюлена страва  (тільки без грудинки та моркви)

richinna 5 Февраля 2017
# 0

а селеру додаєте?

gutka 5 Февраля 2017
# 0

Ні просто обсмажую фарш, з цибулею і томатами, ну і додаю ароматних трав))))я обожнюю стеблеву селеру, раніше завжди купувала, додавала  і в супи, і салати....але останім часом вона ну дуже дорога: подивлюсь в магазині і все, добре що коренева доступна: 16-17 грн за кільграм....у мене в піст була улюблена страва цибуля з селерою тушені по-грецькі:

konfairy 5 Февраля 2017
# 0

Обожаемые, наверно, всеми спагетти! А я лук и чеснок добавляла прямо в фарш — перекручивала мясо с луком и чесноком на сковороду! И какие там 2 часа, всё — буду исправляться!  У тебя обалденные фото пасты! Просто фотошедевры!

richinna 5 Февраля 2017
# 0

Спасибо,Женёк!:- надо всетаки отдельно обжаривать, вкуснеея режу и просто долго тушу и они растворяются в фарше

konfairy 5 Февраля 2017
# 0

И пармезан, как я люблю пармезан! Вон у тебя его сколько, на заднем плане!

richinna 5 Февраля 2017
# 0

ага,пол кило было, я тоже его очень люблю

Oksana_sadova 5 Февраля 2017
# 0

richinna 5 Февраля 2017
# 0

SvetlanaAnikanova 5 Февраля 2017
# 0

А я никогда молоко не добавляла

richinna 5 Февраля 2017
# 0

тогда надо попробовать с молоком

SvetlanaAnikanova 5 Февраля 2017
# 0

Обязательно попробую.Сейчас нет всего необходимого.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014