Заправка до перших страв на зиму (без стерилізації)

Автор: richinna 19 Сентября 00:02
Заправка до перших страв на зиму (без стерилізації)
Така заправка добре зберігається при кімнатній температурі в прохолодному місці. 
Додається взимку до перших страв,дуже зручно і швидко,зажарку не потрібно робити і солити страву не потрібно,достатньо буде 1 ст.л. заправки на 2-2,5л каструлю супу. 
Також можна додавати до гуляшів,тушених овочів,голубців... тощо.

Потрібно:

  • Сіль кам'яна (не йодована) 500 г
  • Морква очищена 500 г
  • Ратунда(болг.перець) очищена 500 г
  • Помідори 500 г
  • Цибуля 500 г
Моркву натерти на крупній тертушці. 
Помідори, ратунду чи болгарський перець перебити блендером або на м'ясорубку. 
Теж саме зробити з цибулею. 
А можна погратися і все нарізати соломкою. 
Також можна додати по 150 г зеленої петрушки та кропу (я не додаю).
Всі овочі змішати та додати сіль, ще раз перемішати та дати постояти 30 хвилин. 
Підготувати стерилізовані банки та капронові кришки, які розпарюються. 

Розкласти заправку зі свіжих овочів по банкам та закрити стерилізованими розпареними кришками. Така заправка добре зберігається при кімнатній температурі. 
При додаванні в перші страви не забувайте,що заправка дуже солена і можливо перші страви додатково не потрібно буде солити. 


Смачних Вам перших страв!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
AERHY55 29 Сентября 17:21
# 0

лучше, чем этот рецепт не найти. Очень вкусно и аппетитно! спасибо за рецепт

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014