Пекельна закуска з перцю чилі

Автор: Rina 22 Июля 2017
Пекельна закуска з перцю чилі
Закуска для тих, хто любить отримувати ДУЖЕ гострі відчуття від їжі)

Вам знадобиться:

  • Вода
  • Цукор
  • Мед
  • Оцет 8%
  • Різноманітні спеції та приправи
  • Перець чилі
В мене було 2 кілограми перцю, але це забагато, для першого разу можна взяти менше.
Головне працювати з перцем дуже обережно, щоб не обпектись.
Раджу взяти гумові перчатки.

Далі по порядку:

1.Миємо перець та проколюємо кожну перчину 1-2 рази.
2. В підготовлені стерилізовані банки кладемо спеції.

У кожну банку я додавала різні спеції.
  • Лавровий лист, чорний перець горошком.
  • Гвоздика, лимонна м’ята.
  • Духм’яний перець, часник свіжий.
  • Фенхель, м’ята.

І декілька залишила без приправ.



Складаємо перець в банку з приправами.

Готуємо маринад.
З розрахунку на 1 літр води:
Сіль - 1 ст.л.
Цукор - 1 ст.л.
Мед - 1 ст.л.

Варимо на повільному вогні, доки не розчиниться сіль, цукор.

Гарячим маринадом заливаємо банки з перцем.
Даємо трохи постояти, потім в кожну банку додаємо оцет (банка 0,5л - 1 ч.л., банка 1л - 2 ч.л.)
І закатуємо. Перевертаємо.
Другий варіант - залити маринадом перець, залишити на 5 хвилин, злити маринад, знову закип’ятити і залити перець, потім додати оцет і закатати.

Готувала двома способами, зберігається добре при кімнатній температурі.
Пікантна закуска не залишить байдужими любителів гострого перчику))


20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 25 Июля 2017
# 0

Справді пекельна страва! Особливо це — " взяти гумові рукавички". Але виглядає дуже привабливо, тому спробую хоч трошечки зробити

richinna 29 Июля 2017
# +1

Бачу,маєш любителів таких перців так багато накрутила

Rina 7 Августа 2017
# 0

Та я й сама іноді їм таке))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014