Пататопіта

Автор: kutusja 8 Апреля 2014
Пататопіта

І ще одна страва з грецької кухні. На цей раз без м'яса

Нам потрібно:

  • 3 шт курячих яєць
  • 2 ст муки
  • 1/2 ч.л. солі
  • 5 ст.л. оливк. олії

Для начинки:

  • 0.5 кг картоплі
  • 1 ст. рису Жменька
  • 1/2 ч.л. сушеної м'яти
  • 1 ст. молока
  • сіль
  • чорний перець
  • 1/2 ч.л.  мускатного горіха
  • кунжут 
  • 3/4 ст. оливкової олії

Картоплю чистимо і відварюємо як на пюре. Змішуємо з гарячим молоком.

 

Відварюємо рис протягом 6 хв, відкидуємо на сито і даємо стекти воді.
Далі збиваємо 2 яйця (додаємо поступово, по одному)з сіллю, 3 ст.л.  оливкової олії, тоді додаємо муку і замішуємо тісто.
Тісто накриваємо серветкою /рушничком  і даємо постояти 20 хв.

Робимо начинку: змішуємо картоплю з рисом, додаємо чорний мелений перець, мускатний горіх, м'яту, оливкову олію та все розмішуємо.

 

ділимо на 2 частини тісто та розкатуємо.

Форму змащуємо олією та викладаємо 1 лист тіста на нього начинку і закриваємо другим листом. Змащуємо яйцем і посипаємо кунжутом. Випікати 40 хв при 180 С.

Смачного!
45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Меланка 8 Апреля 2014
# 0

Прошу вибачення... Страва, безперечно, смачна, але ж хіба з яйцями, вершковим маслом та молоком вона буде пісною??? 

lakshmi 8 Апреля 2014
# 0

Вкусное блюдо!Я уже раньше выставляла такой рецепт,только с ветчиной http://www.chef.com.ua/recepty/kuhni_mira/patatapitta-6598.html

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014