Тісто для вареників на кислому молоці

Автор: richinna 3 Апреля 2016
Тісто для вареників на кислому молоці
Пісне тісто для вареників на кислому молоці чи кефірі,добре підходить для приготування вареників на пару або запікання в глиняному посуді в духовці. Тісто для вареників на кефірі просто тане у роті і дуже смачне.

Потрібно для тіста:

  • Кисле молоко або жирний кефір 250 мл
  • Сода 1/2 ч.л.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Олія 3 ст. л.
  • Борошно 2-3 склянки
Кисле молоко(кімнатної температури) змішати з содою,сіллю,цукром та олією.,дати соді погаситися. Якщо потрібно тісто для вареників з вишнями чи солодкою начинкою,цукор можна збільшити до 3-4 ч.л. 
Борошно просіяти,зробити ямку та влити кефір та замісити м'яке тісто. 
Також можна додати 1 яйце,для непісного тіста, але без яйця тісто більш ніжне.
Тісто розрізати на дві частини,розкатати ковбаскою та порізати. 
Стіл притрусити борошном та розкачати качалкою тісто для вареників на кружочки. 
Розкачувати потрібно не тонко!!!
Тісто для вареників на кефірі дуже ніжне і повільне в роботі.
Викласти начинку та зліпити вареники.
Я ліпила вареники "чепчиком"
Вареники зліплені таким способом
краще вміщаються в круглий посуд.
В мене вареники з тіста на кислому молоці, із сирою картоплею,смаженою цибулею і кропом.
Варити вареники з тіста на кислому молоці,потрібно декілька хвилин. Кинути вареники в підсолений окріп і як тільки вареники спливуть,через декілька секунд витягати з окропу. Або варити на пару 10 хвилин. 
Чим довше варяться вареники, з тіста на кефірі, тим твердіші вони стають.


СМАЧНОГО!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014