Суфле «Яблучна хмаринка»

Автор: Оляz 9 Мая 2014
Суфле «Яблучна хмаринка»
  • яблука - 600 г,
  • яблучний сік - 150 мл + 4 ст. ложки,
  • желатин - 20 г,
  • цукор - 150 г,
  • вода - 100 мл,
  • лимонний сік - 1/2 ч. ложки,
  • сода - 1/4 ч. ложки,
  • ванілін - на кінчику ножа.
  1. Яблука очистіть від шкіри і насіння, дрібно поріжте. До яблук додайте 4 ст. ложки яблучного соку і тушкуйте під кришкою до м’якості, охолодіть.
  2. Желатин замочіть в 150 мл яблучного соку.
  3. Поки желатин набухає, зваріть сироп з цукру, ваніліну та води (варіть 10 хвилин на слабкому вогні), остудіть. Введіть в желатин цукровий сироп, охолодіть, але не дайте йому загуснути.
  4. Остиглі яблука протріть через сито або збийте блендером.
  5. У чашу для збивання влийте теплий сироп, почніть збивати і тонкою цівкою введіть желатин, не припиняючи збивати (хвилин 5-7). Маса повинна збільшитися і стати повітряною.
  6. Додайте лимонний сік і продовжуйте збивати (ще 2-3 хвилини). Потім додайте соду і продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини.
  7. Яблучне пюре збийте і по ложечці введіть в желатинову суміш, збийте до м’яких піків.
  8. Яблучне суфле розлийте по формах і поставте в холодильник на 2-3 години.
  9. Готове яблучне суфле полийте малиновим соусом або варенням.
85

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Zmeychka 10 Мая 2014
# +1

Рецепт понравился, и обязательно хочу приготовить!

Вот только вопрос: зачем сода? Ведь десерт не выпекается, и на взбивание подобных смесей она никак не влияет...

Оляz 10 Мая 2014
# 0

для того щоб пухкенький був десерт, зазвичай дається оцет і сода але з лимонним соком смачніше, ця процедура називається згашування

дуже смачний) обовязково спробуйте

richinna 11 Мая 2014
# 0

наскільки я знаю, це більше відноситься до випічки, а не холодних десертів.
Тут він пухкенький буде завдяки міксеру і желатину.

julinka 10 Мая 2014
# +1

полтавчанка 11 Мая 2014
# +1

Похож на рецепт яблочного самбука только без соды

Оляz 11 Мая 2014
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014