"Лакатуци з Душею" подільсько-молдавські пиріжки

Автор: richinna 17 Ноября 2017
\
Ви колись куштували "Лакатуци з Душею"? 
Так називаються пиріжки з дуже цікавою і незвичною начинкою, десь ближче до Молдови,де народилась чарівна і добра дівчина Оля з Вінничинни, з якою я познайомилася в одній із мандрівок по колоритній Гуцульщині. Начинка і ідея від Олі,тісто від мене... так і з'явилися подільсько-молдавські пиріжки з "Душею" :)

Потрібно для начинки:

  • Сало, корейка 200 г
  • Зелена цибуля 1 в'язочка
  • Петрушка 1 в'язочка
  • Кріп зелений 3-4 в'язочки
  • Яйце куряче 1-2 шт.
  • Сіль,перець за смаком
Сало та корейку нарізати маленьким кубиком та стопити на сковороді до шкварок. Я спочатку топлю сало з прослойкою м'яса, а потім додаю мілко порізане сало. Перед мілким нарізанням краще сало підморозити. 
Посолити та поперчити. Шкварочки мають бути мілкими і м'якими. Дати остигнути в сковороді до кімнатної температури.
Мілко нарізати зелень петрушки.
Також посікти кріп. Кріп в цій начинці має домінувати.
Також нарізати зелену цибулю.
До зелені додати шкварки разом з топленим смальцем,перемішати.  
Додати яйце,посолити,поперчити та перемішати.

Потрібно для тіста:

  • Дріжджі живі 25 г
  • Вода темпер. 37 град. 75 мл
  • Олія соняшникова 75 мл
  • Цукор 25 г
  • Сіль 10 г
  • Гарбузове пюре(варене) 100 г
  • Борошно пшеничне вищого гатунку 600-650 г
  • Вода (окріп) 250 мл
Замісити швидке дріжджове тісто з гарбузовим пюре.  
Розвести дріжджі в теплій воді,додати гарбузове пюре, сіль,цукор,олію та перемішати. 
Додати борошно і замісити м'яке та трішки липке тісто. За допомогою олії (змастіть стільницю і руки) формувати пиріжки з "душевною начинкою" Чим тоньше буде тісто,тим краще.
Смажити лакатуци на повільному вогні в малій кількості олії з обох боків до готовності.
"Лакатуци з душею" подільсько-молдавські пиріжки з "душевною начинкою" дуже запашні і смачні. Добре смакують до перших страв. 

Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 18 Ноября 2017
# 0

З твоєї легкої руки я спробувала гарбузи майже у всіх видах тіста! Сонечко на тарілці! А тут ще назва — "Лакатуци"!

gutka 23 Ноября 2017
# 0

Чудові пиріжки. Я в радянські часи куштувала пиріжки з салом у Литві (Шауляйський район), але ж і смачні вони були в господині, от тільки я ще була замала (мені було може 11 чи 12), і не поцікавилась рецептом,  там щодня нас пригощали новими смачними стравами, одна краща за попередню....залишились тільки приємні спогади.

richinna 26 Ноября 2017
# 0

Дякую, Катруся! Рада, що навіяла тобі приємні спогади 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014