Рецепт від Вікторії Попін. Пиріг розрахований на форму 18х30, можна використовувати круглу форму 26 см в діаметрі.
Ингредиенты
- масло вершкове кімнатної температури 120 г.
- цукор 250 г.
- борошно 180 г.
- какао 50 г.
- чорний шоколад 100 г.
- розпушувач тіста 2 ч.л.
- яйця 2 шт.
- щіпка солі
- молоко 120 мл.
- вишні 600 г.
- цукрова пудра для посипання
Вишні помити та витянути кісточки.
Духовку розігріти до 170 °С. Масло розтерти з цукром.
Додати молоко та яйця і все збити разом.
Борошно, какао та розпушувач змішати в окремому посуді.
Додати до решти інгредієнтів і добре збити все разом, але збивати не надто довго.
Шоколад ввести в тісто.
Ретельно перемішати лопаткою.
Дно форми для випікання застелити пергаментом та викласти тісто. Розрівняти по дну форми та викласти рядами вишні, занурюючи їх на 2/3 в тісто.
Поставити пиріг до розігрітої духовки й пекти 40-50 хвилин, в залежності від духовки.
Дістати пиріг з духовки й залишити на 10-15 хвилин трішки охолонути.
Комментарии
следить за комментариямиЧудовий пиріг. Вишня з шоколадом це дуже смачне поєднання.
Дякую,Світлана Це дуже смачне поєднання)