Пляцок "Вишиванка"

Автор: gutka 4 Сентября 2015
Пляцок \
"Вишиванка" один із улюблених пляцків у нашій родині, а рецепт я дістала, вже дуже-дуже давно, від знайомої Олі, що мешкає у файному місті Тернопіль.

Ингредиенты

  • для тіста:
  • жовтки 2 шт.
  • цукор 1/3 скл.
  • сметана 80 г.
  • борошно 250-300 г.
  • масло вершкове 160 г
  • розпушувач тіста 1 ч.л.
  • дрібка солі
  • какао 1 ст. л.
  • для безе:
  • білки 3 шт.
  • цукор 1-2 ст. л.
  • крім того:
  • густе повидло
  • для крему:
  • сметана 250 мл.
  • цукрова пудра 1/3 скл.
Жовтки стерти з цукром до однорідної маси за допомогою виделки. 
Борошно просіяти в глибоку миску, додати сіль, розпушувач, перемішати.  У миску з борошном нарізати масло кімнатної температури і перетерти з борошном до отримання розсипчастої маси.
(масло можна замінити маргарином).
До борошна з маслом додати жовтки з цукром і сметану. 
Замісити м'яке тісто, якщо потрібно підсипати ще борошна. 
Тісто розділити на три рівних частини, до однієї з яких додати какао - вийшло темне тісто. Його також розділити на дві половини і покласти в морозильну камеру на 30 хвилин. А світле тісто в холодильник.
Далі для безе добре збити білки з ложкою цукру.

Для начинки підготувати густе повидло - у мене сливове (смачно також із смородиновим варенням).
Форму для випічки вистелити папером для випічки. За допомогою качалки розкачати світле тісто  в корж розміром 20 на 20 см., і товщиною коржа близько 1 см.  Потім за допомогою столової ложки змастити корж густим повидлом,  на повидло викласти половину білкової піни і зверху рівномірно натерти на грубій терці  шар чорного тіста. Так підготувати два коржі.
Випікайте коржі при температурі 180 градусів до готовності.
Для сметанного крему знадобиться свіжа, жирна і проціджена сметана.
Завчасно до приготування пляцка викласти сметану в марлю, складену в 3-4 шари,  і підвісити. Під низ  поставити тарілку, в яку буде стікати сироватка. Тримати сметану в такому вигляді протягом 2-3 годин  в холодильнику. Для крема густу сметану збийте з цукровою пудрою міксером. 
Охолоджені коржі перемазати кремом і залишити "Вишиванку" на 8-9 годин в холодильнику, настоятися. 
Смачного Вам!
66

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 4 Сентября 2015
# +1

Смак дитинства!
В мене теж є сестра Оля, у файному місті Тернопіль і її мама завжди випікає всякі смаколики, а зараз вже і Оля!))))))

gutka 4 Сентября 2015
# 0

там по-особливому смачні солодощі, як на мою думку)))

richinna 4 Сентября 2015
# +1

25092010 4 Сентября 2015
# +1

Такий гарний пляцок . Ваші фото дуже класні, завжди дивлюсь і милуюсь ними. І до речі завжди впізнаю і на інших сайтах 

gutka 4 Сентября 2015
# 0

дякую))) маю таке маленьке захоплення.

nata0225 4 Сентября 2015
# +1

ммм.... яка ж смакота! Так і чешуться руки приготувати .

gutka 5 Сентября 2015
# 0

дуже дякую)

Ксюша 5 Сентября 2015
# +1

Смакота!
А назва яка гарна 

gutka 5 Сентября 2015
# 0

дякую)

Bizeshka 5 Сентября 2015
# +1

Дуже смачно!

gutka 5 Сентября 2015
# 0

дякую)

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014