Варшавський яблучник

Автор: Oksana_sadova 23 Октября 2016
Варшавський яблучник
Цей пляцок не перекладається, а печеться одним коржем. Виходить дуже смачний та сочний, для любителів яблук та кокосової стружки.

Інгредієнти для тіста:

  • масло 180 г.
  • олія 2 ст. л.
  • цукор 200 г.
  • жовтки 7 шт.
  • білки 3 шт.
  • борошно 1,5 склянки
  • манка 2 ст. л.
  • розпушувач для тіста 2 ч.л.
  • какао 1 ст. л.
  • крохмаль 1 ст. л.

Інгредієнти для кокосового прошарку:

  • білки 4 шт.
  • лимонна кислота 1 щіпка
  • кокосова стружка 200 г.
  • цукор 0,5 стакан(-a, -ов)

Яблучний прошарок:

  • яблука 1 кг.

Помадка:

  • Масло вершкове 3 ст. л.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Цукор 3 ст. л.
  • Какао 3 ст. л.
Вершкове масло з додаванням цукру збиваємо міксером  до повітряного стану та додаємо по одному жовтку продовжуючи збивати.
Коли суміш стане гладкою і однорідною, додаємо до неї олію,
борошно, просіяне з розпушувачем, манку  і добре перемішуємо.
Наприкінці в тісто додаємо збиті білки і
перемішуємо ложкою до однорідної маси. Ділимо тісто на дві рівні частини.
В одну частину додаємо какао,
в іншу - крохмаль. Кожну частину добре перемішуємо.
Готуємо кокосовий прошарок:
Білки з лимонною кислотою і цукром збиваємо до стоячих піків,
додаємо кокосову стружку, перемішуємо.
Форму (27х18см) викладаємо пекарським папером. На низ даємо темне тісто,
 на нього кокосовий прошарок,
по ньому акуратно розподіляємо яблука ( Для яблучного прошарку: яблука натираємо на терці і відтискаємо з них сік, але не увесь) і
зверху дуже акуратно викладаємо світле тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо яблучник і зменшуємо температуру до 170-160 градусів, випікаємо на опції (верх+низ) 50-60 хвилин.

Пляцок вийняти з духовки, дати охолонути,за цей час зварити помадку на водяній  бані:

1) Сметану розтопити з цукром на водяній бані.

2) Додати какао та  добре вимішати.

3) Знову поставити на водяну баню, додати масло.

4) Постійно помішуючи масу довести до повного розчинення.

Даємо буквально 2 -3 хвилин постояти і ще гарячою заливаємо охолоджений  пиріг.

Смачного!
Пиріг готувала на конкурс від ТМ "Жменька".
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 23 Октября 2016
# +1

Oksana_sadova 23 Октября 2016
# 0

Ксюша 24 Октября 2016
# +1

Оксанка, я розділила всі інгрідієнти по блоком, переглянь уважно, чи я не чого не пропустила?
І ще, будь-ласкава, пропиши як варити шоколадну помадку, або дай посилання де цей процес вже описан, дякую 

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

richinna 23 Октября 2016
# +1

Яка смакота

Oksana_sadova 23 Октября 2016
# 0

Дякую ІннаЦе дійсно дуже смачне поєднання і великий плюс,що печеться одним коржем

Zmeychka 24 Октября 2016
# +1

Для ценителей яблочных пирогов и кокосика — идеальный вариант!

Oksana_sadova 24 Октября 2016
# 0

konfairy 27 Октября 2016
# +1

Дуже смачно! А якщо замінити кокос горішками (мої не дуже його люблять, на жаль)?

Oksana_sadova 27 Октября 2016
# 0

Думаю,що можна спробувати,але це вже буде зовсім другий смак В мене до речі батько не любить кокосової стружки, а цей пляцок  їв із задоволенням

konfairy 27 Октября 2016
# +1

Ну, тоді спробую — може, у пляцку кокос не знайдуть

Oksana_sadova 27 Октября 2016
# 0

можна його менше дати, я от останній раз його робила то дала 120 г , смак не змінився і добре тримався пляцок

konfairy 27 Октября 2016
# +1

Мені дуже подобається кокосовий смак, тому спробую не відступати від рецепта, а там подивимось. Ну, якщо ніхто не захоче, то з'їмо з подругами на Хеловін (прощавай, дієта).

Oksana_sadova 27 Октября 2016
# 0

Мені також дуже подобається випічка  і цукерки з кокосовим смаком

Oksana_sadova 7 Апреля 2018
# +1

На свята спекла 

Ксюша 9 Апреля 2018
# 0

Яка ж смакота!!! 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014