Пиріг з сирного тіста з кабачками та фетою

Автор: gutka 26 Мая 2018
Пиріг з сирного тіста з кабачками та фетою
Я обожнюю поєднання фети з молодими кабачками/цукіні. Сьогодні пропоную приготувати смачний відкритий пиріг - тісто на основі домашнього сиру з солоною ароматною начинкою із молоденьких кабюачків, фети та зелені. 

Ингредиенты

  • Для основи:
  • сир домашній 250 г.
  • яйце 1 шт.
  • масло вершкове 150 г.
  • борошно пшеничне 250-300 г
  • дрібка солі
  • Для начинки:
  • кабачки 2-3 шт.
  • йогурт густий натуральний 100 мл.
  • фета м'яка 200 г
  • зелена цибуля
  • свіжий тим'ян
  • сіль та перець за смаком
Домашній сир змішати з яйцем за домпомогою виделки.
Масло кімнатної температури руками змішати з просіяним борошном до отримання крихти. Додати сіль.
До борошна з маслом додати сир з яйцем і замісити м'яке, еластичне тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути в пакет і відправити в холодильник на годинку. 
Тісто може бути в холоді й день, два, але тоді перед приготуванням за півгодини потрібно дістати його з холодильника.
Духовку розігріти до 190 градусів. Далі тісто розкачати товщиною 5 мм відразу на папері для випічки, чи силіконовому коврику, наколоти виделкою. Перенести тісто на форму й випікати хвилин 20-25. Потрібно слідкувати поки тісто гарно підрум'яниться.
Можна випікати один великий пиріг, або два менших. На фото у мене пиріг з половини тіста.
Тим часом приготувати кабачки.
Нарзізати молоді кабачки/цукіні кружельцями по 5 мм завтовшки й їх обсмажити на сковорідці гриль.
Для начинки потрібно ще сир фета, густий натуральний йогурт. 
Зелену цибулю дрібно нарізати.
Корж дістати, духовку не вимикати (зменшити температуру до 180) На спечену гарячу основу нанести йогурт за допомогою ложки.
Зверху викласти кружельця кабачків. Можна трішки посолити й поперчити.
Далі посипати  свіжими листочками тим'яну, розкришити рівномірно сир фету, насамкунець посипати подрібненою цибулею.
Випікати ще приблизно 10 хвилин.
Готовий пиріг порізати на порції й подавати до столу.

Смачного!
Замість сирного тіста можна використати готове слойоне тісто.
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
gutka 26 Мая 2018
# 0

Oksana_sadova 26 Мая 2018
# +1

Яка смакота

gutka 26 Мая 2018
# 0

Дякую))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны рецепт бекон булгур булгур рецепт быстрая еда быстрая закуска быстро видео рецепт видеорецепт вкусные баклажаны выпечка выпечка сладкая десерт десерт без выпечки духовая свинина духовка еда заготовка заготовка из баклажан заготовка на зиму закрутка закрутка из баклажан закрутка на зиму закуска закуска из баклажанов закуска на праздничный стол закуски закуски с беконом как закрутить баклажаны как приготовить салат канапе кексы кукуруза куриное филе курица курица рецепты курица с картошкой мясные блюда мясо на праздничный стол новогоднее меню новогодние рецепты новогодний рецепт печенье печенье рецепт пирог пирог с мандаринами праздничное праздничные рецепты праздничный рецепт праздничный салат праздничный стол рецепты на новогодний стол рыбная закуска салат салат на новый год салат на праздник салат на праздничный стол салат рецепт салат с креветками салат с курицей салат с сыром салат слоеный свинина свинной ошеек сладкая выпечка слоеный салат торт холодная закуска холодные закуски

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014