Гомбовці з сиру (Закарпатська кухня)

Автор: gutka 24 Августа 2015
Гомбовці з сиру (Закарпатська кухня)
Вперше я спробувала  невеличкі сирні кульки, коли відпочивала на Закарпатті, подавали їх на сніданок і називали "гомбовцями".
Вони неймовірно смачні, а  готувати їх просто і швидко.

Ингредиенты

  • сир домашній 250 г.
  • крупа манна 5 ст. л.
  • яйце куряче 1-2 шт.
  • цукор 3 ст. л.
  • дрібка солі
  • крім того:
  • сухарі мелені 4-6 ст. л.
  • масло вершкове 1-2 ст. л.
  • цукор коричневий (за смаком)
  • кориця мелена
  • ягоди для декору
Свіжий домашній сир добре протирають через сито.
Додають до протертого сиру манну крупу, цукор, сіль та яйце.
Все добре перемішують, щоб не було грудок, і
залишають на 15—20 хвилин.
Тим часом підготувати сухарі: розтопити на сковорідці вершкове масло, обсмажити в ньому до зо­лотистого кольору мелені сухарі. Зняти сковорідку з вогню і додати до сухарів цукор з корицею, перемішати, аромат неймовірний.
   З підготовленої сиркової маси роблять
кульки діаметром 4-5 см і варять в підсоленій воді, поки вони не піднімуться на поверхню води.
Зварені гомбовці вибирають шумівкою у
друшляк, щоб стекла во­да, обкатують у підсмажених сухарях з корицею.
Перекласти сирні кульки на підігріту тарілку, полити сметаною, декорувати свіжими ягодами і подати сирні гомбовці по-закарпатськи до столу.
Смачного!
46

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 24 Августа 2015
# +1

О так-так! Ми такi частували
Дякую за рецепт!

gutka 25 Августа 2015
# 0

гарна страва для початку дня)))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014