Жива їжа: Гречка зелена (пророщування)

Автор: richinna 12 Февраля 2018
Жива їжа: Гречка зелена (пророщування)
Хочу почати нову корисну рубрику чи верніше, ряд статей і рецептів, як готувати "живу їжу".  Почну із зеленої гречки, тому що її саме простіше і швидше пророщувати. 
Я не буду розповідати наскільки така їжа корисна(про це можна почитати в інтернеті), і вговорювати Вас почати це робити... кожен прийде до цього вчасно чи не прийде ))) 
Я хочу показати найпростіший і ефективний спосіб пророщування гречки.

Потрібно:

  • Гречка зелена 150 г
  • Вода питна
Надвечір, зелену гречку перебрати, засипати в літрову скляну банку і промити під проточною водою. Перемішати ложкою і всі зерна, які будуть плавати зверху- ЗЛИТИ! Вони не проростуть!!! Одягнути на банку марлю (в один шар) та закріпити резинкою. Злити через марлю воду або використовувати сито. 
Залити зелену гречку питною водою і залишити на 3-4 години.

Через 3-4 години злити воду з гречки, вона буде більше в'язкою зі слизом. І знову добре промити гречку.
Одягнути марлю, злити воду і поставити банку догори дном в глибоку мисочку на 3-5 хвилин, щоб повністю стекли залишки води.
Далі залишити банку з вологою гречкою лежати прямо на столі на цілу ніч. 
Зранку гречку ще раз промити і повністю злити воду. Залишити на столі і до обіду або на вечерю, залежить від температури повітря і температури води якою промиваєте, у Вас буде вже пророщена гречка. 
Взагалі, гречка і льон мають властивість виділяти слиз, тому чим частіше ви промиваєте тим краще. Мінімум 2-4 рази на добу і добре зливайте залишки води. Ну і обов'язково має попадати повітря чере марлю, тому одного шару марлі буде достатньо.
В такому вигляді зелену гречку вже можна їсти, промиваючи перед вживанням і обов'язково сховати в холодильник, щоб призупинити процес пророщування. 
В тій ж самій банці, з марлею, без води. Зберігається гречка 2-4 дні, при умові, що її промивати,як мінімум 2 рази на добу і добре відціжувати воду. Також щоб збільшити термін зберігання в холодильнику, пророщену обвітрену гречку залити медом і зберігати в закритому посуді в холодильнику. 
Пророщена зелена гречка смачна і схожа на горішки. 
Ми з'їли майже всю,залишила пів чашечки на сніданок собі),тому прийшлось замочити знову ))) 
Що до самої зеленої гречки, то не потрібно купувати дорогу в спеціалізованих магазинах. Я свою купила на ринку з мішка на вагу за 25 грн.кг  Як бачите, проросла суперово! 
Будьте здорові і корисної Вам живої їжі! :)
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 12 Февраля 2018
# 0

Дякую за корисну пораду. Їла сиру гречку, яку заливала на ніч кефіром, а таким чином не пробувала готувати. 

richinna 12 Февраля 2018
# 0

Якщо Ви заливали звичну для нас коричневу гречку, то великої пользи від неї немає, бо вона оброблена і все живе у ній вбито. Тут же пророщування заставляє гречку "оживити" і діяти все що корисного в ній є, бо саме цінне закладено в насінні. Тобто якщо взяти за приклад соняшникове насіння, то представте скільки в тому маленькому зернятку сили і всього необхідного для того, щоб виросла така гігантська рослина... це потім вже сонце, вода і добриво в поміч, а до двох перших листочків воно все це бере з насіння. Якось так...

SvetlanaAnikanova 12 Февраля 2018
# 0

Заливала зелену, але і Ваш варіант спробую.

richinna 12 Февраля 2018
# 0

На здоров'я! 

Ксюша 14 Февраля 2018
# 0

Заводити блок «Жива їжа»? Чи достатньо тих, що вже э ?

Тема цікава, дякую 

richinna 15 Февраля 2018
# 0

Можна. Тема актуальная, интересная и много кто интересуеться. После меня  уже четыре человека точно проращивают  

richinna 15 Февраля 2018
# +1

Можна. Тема актуальная, интересная и много кто интересуеться. После меня  уже четыре человека точно проращивают  

Zmeychka 16 Февраля 2018
# 0

А у нас зеленая не продается в магазине

SvetlanaAnikanova 17 Февраля 2018
# 0

А я на рынке покупаю. У продавцов, которые крупами различными торгуют. Но бывает не всегда.

gutka 26 Марта 2018
# 0

Також не зустрічала в нас на базарі, але мешкаю у дуже маленькому селищі. Буду десь у Луцьку — то зверну увагу. Якщо не натраплю доведеться замовити в інтернеті))) 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем баклажаны с фаршем в духовке блюда из кабачков блюда из курицы блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачок капуста картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица лаваш лук молодая капуста овочі овощи огурцы омлет омлет с кабачками печень пицца помидоры редис редиска рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из буряка салат из свеклы салат со свеклой свекла сендвич синие суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014