М'ясний хлібець (заєць фальшивий)

Автор: gutka 26 Августа 2015
М'ясний хлібець (заєць фальшивий)
Хлібець або заєць - це м'ясний фарш, який запікається в печі з різними начинками у попередньо підготовленій формі. Готують цю смачну та ароматну страву до свят і подають "заєць" нарізаний шматочками.

Ингредиенты

  • фарш свинний 400 г.
  • яйця курячі 2 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 ш
  • два-три шматочки батона (вчорашнього)
  • молоко 100-125 мл.
  • крупа манна 1,5 ст. л.
  • зубчик часнику
  • сіль та перць за смаком
  • дрібка мускатного горіху
  • кмин 0,5-1 ч.л.
  • олія рослинна 1 ст. л.
  • вершкове масло для форми
  • мелені сухарі 1-2 ст. л.
  • крім того:
  • морква 2-3 шт.
  • масло вершкове 1-2 ст. л.
  • варені яйця 3 шт
Батон залити підігрітим молоком, аби розмок.
Половину цибулі дрібно порізати та підсмажити на пательні до прозорості.
М'ясо (у мене свинна шинка) потрібно порізати дрібними шматочками та перемолоти на м'ясорубці разом з цибулею (половину сирої цибулі, а половину підсмаженої на олії),  перемелюю двічі. За другим разом додаю до фаршу ще булку.
До фаршу додати пропущений через прес зубчик два часнику, дрібку меленого мускатного горіху, сіль та перець за смаком. Перемішати до однорідності.  
Для фаршу можете використати будь-яке м'ясо. Зі свининою більш ситно і калорійно, з телятиною та курятиною делікатніше, але я додаю тоді до фаршу ще шматочок сала. Порада: якщо перекручуєте м'ясо на фарш вдома, залиште його на кілька хвилин в морозильній камері, охолоджене м'ясо легше піддається механічні обробці.
До суміші додати два яйця, кмин та гарно вимішати (можна руками).
Додати до готового фаршу манку і дати хвилин 15-20 постояти в прохолодному місці.
Форму (можна, як на кекс або як  у мене одноразова, з харчової фольги на 900 мл) змастити маслом та щедро посипати сухарями.
Моркву натерти на середній терці і притушити на вершковому маслі.
На дно форми викласти половину фаршу, посередині викласти шар моркви та зробити в ньому заглиблення, куди викласти вкруту зварені та почищені яйця.
Зверху на яйця викласти шар моркви і решту фаршу.
Запікати хлібець 45-50 хв при 180 ˚С.
Далі духовку вимкнути, а "зайця" залишити в ній ще на хвилин 15.
Готовий хлібець вийняти з духовки та залишити "відпочити" на 15-20 хв при кімнатній температурі. 
Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Нарізати гострим ножем.
Подавати з улюбленим гарніром або салатом.
Смачного!
65

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Андрей 26 Августа 2015
# +1

Красивый "фальшивый заяц"! Ну, у меня с детства это блюдо так называется. Супер! 

gutka 26 Августа 2015
# 0

Спасибо)))

Innochka 27 Августа 2015
# +1

Дуже гарный 

gutka 27 Августа 2015
# 0

дякую і смачненький))) готувала думала вистачить на два дні їсти, але вистачило лише на обід (разом з картопляним пюре для 3-х чоловік)

Innochka 27 Августа 2015
# +1

Звичайно на довго не вистачить, така смакота 

Люсика 18 Октября 2015
# 0

Дуже гарний. Він зверху чимось змащений?

gutka 18 Октября 2015
# 0

дякую, зверху нічим додатково не змащувала.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

the patrick's channel антикризисные рецепты без глютена блины блюда из кабачков быстрый салат бюджетный салат видео рецепт видео-рецепт видео-рецепт салата видеорецепт вкусные котлеты выпечка гороховый суп десерт еда завтрак завтраки закуска заливной пирог запеканка здоровая еда к чаю кабачки кето клубника котлеты кулинария курица лепешки на кефире лепешки на кефире на сковороде мясо мясо на сковороде несладкая выпечка низкоуглеводные рецепты обед овощные закуски овсянка овсяные оладьи овсяные хлопья перец болгарский песочное печенье печенье пирог праздничный салат рецепт рецепт пирога ролл-шаурма салат салат на новогодний стол салат на новый год салат на праздник салат на праздничный стол салат на скорую руку сладкая выпечка суп сыр тарт тарт с малиной творожная запеканка телятина запеченная телятина на сковороде торт торт к чаю ужин улитки рецепт шаурма шаурма в домашних условиях шаурма соус чесночный шоколадно- кокосовый торт
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014