Лінива лазанья по-українськи

Автор: richinna 19 Мая 2016
Лінива лазанья по-українськи
Якщо у Вас немає форми для лазаньї і спеціальних листів тіста, можна приготувати лазанью по-українськи))) в любій формі для запікання з мілкою вермішелью,яку навіть можна не варити! Я так часто готую лазанью, і смачно, і ситно!
Або приготувати лазанью з капусти)))

Потрібно:

  • Вермішель (мілка) 200 г
  • Олія 1 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Фарш м'ясний 300 г
  • Томатне пюре 3 ст. л.
  • Сіль,перець за смаком
  • Тім'ян,базилік,орегано за смаком
  • Часник 1-2 зубчики
  • Сир (моцарелла) 100 г
Вермішель відварити у підсоленій воді 1-2 хвилини до напівготовності. Відкинути на сито і промити. 

Приготувати соус Болоньєзе: 
Цибулю протушкувати на олії,додати м'ясний фарш(в мене курячий зі свиним),додати сіль,перець та трави.
Все перемішати та додати томат чи томатне пюре.
Тушкувати м'ясний фарш з цибулею і томатом 10 хвилин., в кінці додати подрібнений часник.

Потрібно для соусу Бешамель:

  • Борошно пшеничне 25 г
  • Масло вершкове г 25 г
  • Молоко свіже г 300 мл
  • Мускатний горіх,сіль за смаком
Вершкове масло має бути кімнатної температури,м'яким. 

В мене з холодильника,а часу обмаль, тому я залила в склянку з виделкою окріп, через декілька секунд злила воду
І гарячою склянкою накрила вершкове масло.
Через 1 хвилину вершкове масло стало м'яким.
Додати до м'якого масла борошно та добре перемішати, прогріти на вогні щоб масло розтануло з борошном.
Влити до борошна з маслом молоко та варити соус Бешамель на повільному вогні помішуючи до загустіння.
В кінці додати мускатний горіх та сіль.
Відварену вермішель розділити на 3-4 частини. 
Форму для запікання змастити вершковим маслом та викласти частину вермішелі.
Зверху змастити тісто соусом бешамель. 

Ліниву лазанью також можна готувати з сирої  тонкої вермішелі, але тоді потрібно зварити більше соусу бешамель (500-600 мл молока) і він має бути рідшим. 
Тоді суху вермішель вимішати з соусом бешамель та викласти в форму змащену маслом.
Зверху на вермішель з соусом Бешамель викласти частину соусу Болоньєз 
Знову соус Бешамель  і т.д. чередувати до верху форми.
Останній шар: вермішель та білий соус.
Запікати ліниву лазанью в духовці при 180 град 45 хвилин.
Через 45 хвилин посипати лазанью тертим сиром
Та запікати ще 5-15 хвилин.
До бажанної сирної скоринки.
Подавати лазанью по-українськи гарячою. 









Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 19 Мая 2016
# 0

Боже мой, какая красота! Интересно попробовать в мультиварке. А насчет масла — супер!!! Я обычно "ловлю" его в микроволновке, и не всегда удачно., а у тебя так  легко и просто!

richinna 19 Мая 2016
# 0

можно и в мульте,если корочку запекает сверху, у меня не 3д,старушка уже еще из тех...первых... а мы любим очень запеченный сыр))) хотя можно и без сыра,тоже пару раз делала,лень за сыром было бежать

timtatka 19 Мая 2016
# 0

Это прямо таки находка. Спасибо за рецепт.

richinna 19 Мая 2016
# 0

На здоровье! у меня такая лазанья чаще,чем жареная картошка

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014