Яке сьогодні свято? Яке релігійне свято сьогодні?

acontinent 14 Октября 2023


Святкування свят - невід'ємна частина культури українців. В Україні існує безлік традицій, кожне з яких має свою унікальну історію. У цій статті ми розглянемо найважливіші свята українців.
Перше і найбільш визначне свято - це Святвечір. В Україні Різдво Христове святкують 25 грудня за григоріанським та новоюліанським календарем, а 7 січня за юліанським календарем. Незважаючи на те, що Різдво є церковним святом, воно є також символом сімейного затишку і злагоди. В цей день сім'ї збираються за одним столом, обмінюються подарунками та співають колядки. Крім того, потрібно відзначити, що Святвечір в Україні відрізняється багатою культурною спадщиною, такою як народні звичаї, пісні та скульптури з папірусу.
Ще одне важливе свято в Україні - Пасха. Це найголовніше церковне свято в країні, яке припадає на різні дати кожного року, залежно від календаря. Великдень - це свято Воскресіння Христове, яке супроводжується різноманітними традиціями. Одне з них - фарбування писанок, розписування яйця в різні візерунки та символіку. Іншим традиційним обрядом є спільна відправа до церкви, а також обряд великоднього короваю - пшеничного хліба, який принесений до церкви для освячення. Дізнатись яке свято сьогодні ви можете на сайті calendaryk.day
Крім церковних свят, є також національні та різноманітні місцеві свята. Одне з найпопулярніших національних свят - День незалежності України, яке святкується 24 серпня. День Незалежності України символізує державну незалежність та гордість за Україну. У цей день у містах і селах проводяться святкові паради, феєричні вогняні шоу та концерти на відкритих майданчиках. Крім того необхідно згадати про місцеві свята, які святкують в різних областях і містах України. Наприклад, Міжнародний фестиваль "Жива Легенда" у Львові чи "Маланка" у Волинській області. Ці свята багаті на традиції, виставки, фольклорні гурти та різноманітні розваги.
Україна - це країна з багатою культурною спадщиною та живою традиційною культурою. Святкування свят, які вшановують з покоління в покоління, не тільки символізують духовне багатство, але й об'єднують українців довкола спільних цінностей. Незалежно від релігійних чи національних уподобань, свята в Україні мають безумовну цінність та сприяють збереженню національної ідентичності. Святкуйте разом із рідними та друзями, дотримуючись традицій та насладжуйтесь унікальними святами України.

Комментарии (0)
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014