Овочевий бульйон "Шорба"

Автор: richinna 4 Сентября 2017
Овочевий бульйон \
Пікантний і запашний бульйон насичений овочевим смаком. Дивлячись єгипетський кулінарний канал, запам'ятала слово "Шорба" -це був овочевий бульйон і Руе - страва, яка готувалася з цим бульйоном. Про РУЕ згодом. 
За фото вибачаюсь,тимчасово з телефону.

Потрібно:

  • Вода 2-2,5 л
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля (неочищ.) 1 шт.
  • Кабачок 1 шт.
  • Перець болгарський 1-2 шт.
  • Перець гострий (перцюга,чилі) 1 шт.
  • Імбир (свіжий) 2-3 см
  • Огірок свіжий 1 шт.
  • Лайм 1 шт.
  • Зелень (петрушка,селера,кріп) 1 в'язочка
  • Перець духмяний 8 шт.
  • Перець чорний горошком 15 шт.
  • Кумін (зерна) 1 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • ПРиправа із сушених овочів 2 ст. л.
  • Лавровий лист 2-3 шт.
Овочі до Шорби можна брати за Вашим смаком, єдине - не беріть овочі,які зроблять бульйон мутним (картопля наприклад). Кумін(тмін), перець і перцюга - обов'язкова складова. 
В каструлю з водою скласти всі овочі і спеції, крім огірка,лайма,зелені та солі. 
Овочі не потрібно подрібнювати, все додається  в цілому вигляді.  
Коли овочі будуть напівготовими додати сіль і зелень. 
Шорбу не потрібно довго варити, овочі не мають розваритися, а віддати бульйону тільки аромат і смак.  
За 5-7 хвилин до кінця додати огірок та розрізаний навпіл лайм - це надасть свіжості Шорбі. 
Подавати готовий овочевий бульйон проціженим до пиріжків і т.д.
Здобрити гарячу Шорбу можна вершковим маслом. 

Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Oksana_sadova 4 Сентября 2017
# 0

Цікавий бульйон

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014