Щековина, сало, баки, підчеревина в банці

Автор: richinna 14 Января 2017
Щековина, сало, баки, підчеревина в банці
Смачне сало,яке тане у роті, насичене ароматами спецій та прянощів, приготовлене у банці. Таке смачне сало можна зберігати в холодильнику чи погребі або в прохолодному місці,як тушонку.

Потрібно на 1-літрову банку:

  • Сало (баки) 700-800 г
  • Часник 1 головка
  • Духм'яний перець 5-6 шт.
  • Перець чорний горошком 10 шт.
  • Коріандр цілий 1 ч.л.
  • Насіння кропу 1/2 ч.л.
  • Лаврове листя 3 шт.
  • Сіль крупна 1 ст. л.
Сало порізати на порційні куски. Куски залежать від вашого апетиту та щоб легко складалися у банку. Помити,добре вичистити ножем шкіру до білого кольору та просушити паперовим рушником.

Часник з сіллю та перцями роздавити у ступці.
Додати коріандр та трохи придавити. 
Часник і спеції не мають бути мілко подрібнені.
Додати до часниково-пряної суміші насіння кропу (краще перед цим трішки прогріти,щоб відкрився аромат ефірної олії кропу)
Пересипати часником зі спеціями сало (щековину, баки,підчеревину)
Скласти в стерильну літрову банку.,додати лаврове листя.
Покласти банку (банки) з салом у каструлю на серветку, прикрити стерилізованими кришками та трохи прикрутити ключем або на півоберту,якщо це євро-кришка. Влити холодну воду в каструлю "по плечики" банок та варити на повільному вогні сало в банці 1 годину після того, як закипить вода. Накрити банки кришкою від каструлі. Доливати гарячу воду(від холодної можуть тріснути банки) в каструлю з чайника,якщо буде потрібно.
Якщо м'ясного прошарку більше ніж сала,тоді краще стерелізувати 1,5 години.
Через годину-півтори закатати кришку до кінця,перегорнути догори ногами до повного остигання(можна накрити пледом) 

Це буде Вам трішки смальцю на якому можна буде робити зажарку до супу або на мастити на хліб і холодцю-бульйону)))
В мене є багато вариантів сала і вареного, і мокрого, і швидкого за 3 хвилини... але цей вариант добре підходить для тривалого зберігання.  
Також, як вариант, в похід чи на рибалку (на декілька днів)чи далеку дорогу.

Смачного! 
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Oksana_sadova 14 Января 2017
# 0

Класний рецепт

richinna 14 Января 2017
# 0

Дякую,Оксанко!

Oksana_sadova 14 Января 2017
# 0

В нас чомусь така проблема купити насіння кропу, мені потрібно було його для одного рецепту, то обходила півміста, ніде немає

richinna 14 Января 2017
# 0

треба в бабці на базарі питати,щоб домашнє мені мама з дачі привозить, в мене того насінння...поле мож засіяти 
Я парасольки разом з насінням теж сушу, ті що на огірки йдуть в букеті з хріном 
Не можу собі навіть уявити борщ червоний без тої парасольки кропу,не те мені і все

gutka 14 Января 2017
# 0

добре що ти сказала, а то я завжди нарву гарненький  букетик укропу, висушу, аби помідори закривати (зазвичай коли урожай помідорів — то у мене укропу свіжого на грідці або вже, або ще немає...) але цього року так склалось, що помідорів дуже мало закрила, а букетик укропу ще не викинула...а той що наморозила — закінчується.....ну а насіння завжди збираю для наступного врожаю

richinna 14 Января 2017
# 0

борщ з парасолькою кропу дуже запашний! Я кладу кріп тоді,коли кидаю картоплю або капусту і викидаю разом з лавровим листям.

gutka 14 Января 2017
# 0

колись, раніше так сало варила, тільки простіше: сіль, чорний перець, часник))) треба буде при нагоді по-твоєму зробити.

richinna 14 Января 2017
# 0

зі спеціями можна і по-експерементувати,то справа смаку.

konfairy 15 Января 2017
# 0

А я ще й заморожую зелені (спілі, але ще не сухі) парасольки. Вони, мабуть, найбільш ефірні. Їх треба ретельно пакувати, бо все у морозильнику матиме аромат укропа. Навіть вишні. Сухі теж півлітрова банка стоїть, укроп у мене всюди — у супі, капусті квашеній, у картоплі. Ось прикуплю сала після свят — спробую обов'язково твій спосіб! А смалець так смачно на свіжий домашній хліб намазати.

richinna 15 Января 2017
# 0

Якраз готую борщ з парасольками ( я їх насушую повний паперовий пакет)  а морожу тільки кріп у воді або олії оливковій і зелений,бо біда з тими ароматами 

Це ще без буряку,тільки вода в якому варились почищені буряки. 
А бурячки я із заправкою на зиму(та що з сіллю) підсмажую на якраз тому смальцеві з банки(бо сало поїхало на рибалку))) аромат просто неймовірний стоїть!!!

konfairy 15 Января 2017
# 0

Борщ з горошком? Всі мої уявлення про борщ геть зруйновано. У нас вчора рибалка була —  жесть, вітер, сніг з дощем. Я заморожую різану зелень для пампушок з начинкою і парасольки для зимових маринадів (твоїх помидорок, до речі, теж). 

gutka 20 Января 2017
# 0

а мені дуже подобається заморожувати кріп: я беру молоді гілочки фасую не великими букетиками, загортаю щільно в харчову плівку, а взимку посипаю ним вже готові перші страви, дуже смачно посипати таким кропом щойно підсмажену рибу.

konfairy 20 Января 2017
# 0

Спробуй заморозити саме такі, щоб були вже зернятки, але ще не сухі. Тільки вони ну дуже запашні, потрібно їх ретельно пакувати, бо все буде з ароматом

richinna 20 Января 2017
# 0

спробую,дякую

richinna 20 Января 2017
# 0

Гілочки з насінням,папасольки?як у Жені?

gutka 20 Января 2017
# 0

ні не парасольки, тільки гілочки, коли він ще кущиться, дуже соковитий)))

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014