Айвовий оцет натуральний

Автор: richinna 24 Марта 2017
Айвовий оцет натуральний
Корисний айвовий оцет в домашніх умовах. 
Готую айвовий оцет разом з яблучним восени в квартирних умовах, який дозріває до Різдва.

Потрібно:

  • Айва 1 кг.
  • Цукор 150 г
  • Мед натуральний 50 г
  • Вода 1,5 л
  • Хліб житній 50 г
Айву подрібнити разом зі шкіркою,насіння і серцевину по можливості видалити, інакше оцет буде щільним і тягучим. 
Скласти айву в 3-х літровий слоїк та залити водою(краще глиняний якщо є) додати цукор.
Залити водою, додати мед та перемішати.
Зверху покласти краюшку житнього хліба,закрити кришкою з отворами та залишити в темному і теплому місці. 
Через добу айвовий оцет має забродити,в цьому йому допоможе житній хліб. Оцет потрібно кожен день на протязі 14-20 днів мішати дерев'яною лопаткою.
Через три тижні процідити рідину і віджати.
Перелити рідину (молоде вино))) в чисту скляну банку і поставити на 2 місяці в тепле темне місце, і не чіпати. 
Ще раз процідити айвовий оцет від осаду, злити в скляні бутилки і зберігати в прохолодному місці або в холодильнику на дверках. Вихід 1 літр.

Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 26 Марта 2017
# 0

Мабуть, він дуже ароматний!

richinna 26 Марта 2017
# 0

дуже

Zmeychka 11 Апреля 2017
# 0

Утащила! Жду айву!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014