Львівські цибуляники

Автор: gutka 24 Августа 2015
Львівські цибуляники
Пропоную приготувати бюджетну й дуже просту, разом з тим, смачну й дуже ароматну страву, котра має ще й цікаву легенду: коли Львів обложили татари і відправили на територію фортеці парламентерів з їх сторони, домовитися про здачу міста, львів'яни зібрали до воріт величезну кількість возів, на які навантажили мішки з піском, порожні бочки, а зверху заклали все  залишками харчів імітуючи великі запаси провізії. Парламентарі, побачивши такі запаси їжі були здивовані і доповіли своїм командирам, що місто протримається дуже довго. Татари зняли облогу  й відступили. Насправді продукти майже закінчилися і жінки годували своїх захисників стравою з цибулі.

Ингредиенты

  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • яйце куряче 1 шт.
  • борошно цільнозернове 1 ст. л.
  • сода дрібка
  • сіль, перець за смаком
  • лимонний сік (оцет)
  • олія для смаження
  • для соусу:
  • сметана 2 ст. л.
  • зелень укропу
  • солодка мелена паприка
Цибулю дрібно порізати (можна потерти на терці), посолити, поперчити, додати гашену соду й відкласти на 10-15 хв.
Яйця змішати з борошном, додати до підготовленої цибулі. Добре вимішати.
Викладати ложкою  невеликі оладки з цибулі на розігріту сковорідку й смажити на рослинній олії до золотавої скоринки з двох боків. Готові цибуляники викладати на паперовий рушник.
Зазвичай цибуляники подають з соусом із тушеної в томаті моркви, але також  смачно із соусом з домашньої сметани, паприки й подрібненого укропу.
Смачного!
41

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 24 Августа 2015
# +1

Ксюша 24 Августа 2015
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014