Картопля по-уланівськи

Автор: nata0225 6 Сентября 2015
Картопля по-уланівськи

Страва, яку замовляли в ресторанах всього світу. Цей простий рецепт винайшла Глафіра Василівна Дорош із с. Уланів, Хмільницького району, Вінницької області. Завдяки картоплі по-уланівськи жінка стала всесвітньо відомою, 11 листопада 1965 року вона отримала за цей рецепт орден Трудового Червоного Прапора.

 


Ингредиенты

  • Картопля 1 кг
  • Рослинне масло 400 мл
  • Часник 8 зб.
  • Сіль, перець за смаком
Почистити картоплю і порізати навпіл, або розрізати вздовж на чотири частини ( якщо картопля велика) помити і обсушити.
В сковорідку налити олію добре розігріти.
В кип’ячу олію висипати картоплю, слідкуйте щоб в мисці на було води.
Обсмажувати  картоплю до золотистого  кольору.

Часникова підливка: часник подавити або розтерти у макітрі, влити олію посолити і поперчити. — має вийти густа підливка. 
Покласти картоплю у миску, полити часниковим соусом та накрити кришкою, щоб картопля пропиталась часником.  

Їжте на здоров’я!



40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Rina 6 Сентября 2015
# 0

Все гениальное — просто!)

nata0225 7 Сентября 2015
# 0

Це дійсно так!

richinna 8 Сентября 2015
# 0

Ксюша 7 Сентября 2015
# 0

Цікава історія рецепту! Дякую 

JuryZubko 10 Сентября 2015
# 0

Виріс в Хмільнику. Можу підтвердити популярність цієї страви.

nata0225 10 Сентября 2015
# 0

Дякую. Я теж з Хмільника! 

Vyacheslav_BS 29 Июня 2021
# +1
Справедливості ради хочу повідомити, що рецепт "картоплі по-уланівськи" Глафіра Дорош "позичила" у моєї покійної бабусі Шурман Ярини Філімонівни 1914 року народження, яка проживала в Уланові. Так вийшло, що кореспондент, який "прославив" цю страву, скуштував її в їдальні, де Глафіра Дорош була завідуючою, а моя баба простою робітницею. Але сам рецепт не авторства Дорош Г. В. І олію баба наливала в баняк. Поки олія закипала, чистила і різала великими шматками картоплю. Поки картопля "варилась" в олії, робила в макітрі часникову підливу. Готову (рум'яну) картоплю в макітрі змішувала з підливою і додавала зелень. На все, про все витрачалось хвилин 15 — 20. З дитинства пам'ятаю той неперевершений смак.
 
Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014