Торт "Ягідне кохання"

Автор: LesKra 13 Февраля 2012
Торт \

Ніжні коржі, дуже прості у приготуванні, просочені трояндовим лікером, ароматне желе з ягодами у вигляді сердечка, пухкий сметанковий крем- саме те, що має сподобатися вам і вашим гостям у День святого Валентина. 

ПРОДУКТИ:
КОРЖІ:
1 яйце, 4 ст.л.сметани, 3 ст.л. цукру, 4 ст.л. борошна, 3 ст.л. олії, 1\2 ч.л. соди,1 пачка ванільного цукру.(продукти на 1 корж. Таких треба 4 штуки).
ПРОСОЧУВАННЯ: 12 ст.л. трояндового лікеру, або при відсутності такого- будь-якого іншого лікеру)
ЖЕЛЕ:
1 л води, 2 склянки суміші ягід(у мене- вишня, малина, смородина, суниця, полуниця. Легко підійдуть будь-які заморожені ягоди), 5 ст.л. цукру, 2 пачки по 20г швидкорозчинного желатину.
КРЕМ: 0,5 л сметани, 1 пачка загущувача для сметани типу «Сметанфікс» чи «Смета», 5 ст.л. дрібнозернистого кисломолочного сиру, 4 ст.л. цукру.

 

 


Для коржів: жовток розтерти з цукром до пухкої маси. Додати олію, борошно, ванільку, соду і збиті на піну білки. Тісто виходить рідке.

 


Випекти корж 10-12 хвилин при 180*С у невеликій круглій формі ( у мене діаметр 20 см) Треба спекти 4 таких коржі. Форма змазана і обсипана манкою.

Просочити кожен корж лікером.

Скласти коржі по 2, промазуючи між ними кремом(сметана, збита з сиром, загущувачем і цукром)

Тепер в утворених подвійних коржах вирізаємо виїмки: в одній парі- виїмку круглу, але всередині залишаємо гірку.

 


В другій парі змазаних кремом коржів- просто круглу виїмку. Діаметр вирізаних кругів має бути однаковим. Мені здалася друга виїмка мілкуватою, тому довелося наростити стінки ще одним шаром бісквіту з вирізаних кругів. Тому у розрізі виглядає 5 коржів.

 


Обмазати виїмки кремом і заповнити їх ягідним желе.( з половини ягід варимо компот з цукром. Відціджуємо, розчиняємо желатин.Охолоджуємо і додаємо свіжі ягоди)Ставимо торт у холодильник до 
застигання желе(1-2 години). Далі дві половинки торта сполучаємо невеликою кількістю желе так, щоб напівторт, де була виїмка з гіркою опинився нагорі.




Прикрашаємо кремом, що залишився і свіжими ягодами. При відрізанні шматочків торта поступово буде утворюватися сердечко: Ось і сюрприз вашим рідним і коханим!

 


Смачного!




213

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Улечка-красотулечка 13 Февраля 2012
# 0

Восторг!

Butterfly 13 Февраля 2012
# 0

все гениальное просто!!!!!!!

сижу в ступоре — ттак класно

penchik 13 Февраля 2012
# 0

Умница!!!! Красиво, необычно и с выдумкой! Не поленись, испеку!

Саша 13 Февраля 2012
# 0

Дуже гарне оформлення!  

ilonka 13 Февраля 2012
# 0

очень, очень, очень здорово!!!

iron_berry 13 Февраля 2012
# 0

неперевершено

julinka 13 Февраля 2012
# 0

♥♥♥ я влюбилась

Наталья:) 14 Февраля 2012
# 0

Все, Вы меня окончательно покорили своими шедеврами... Нет слов!..Я уверена, мечта каждого получить в День влюбленных такой сладкий подарок!!!

LesKra 14 Февраля 2012
# 0

Величезне спасибки усім за гарні коментарі. Торт в принципі не важкий у приготуванні. Головне — правильно і рівно вирізати виїмки у коржах. А далі усе піде,як по маслу

Violika 21 Февраля 2012
# 0

Это не просто тортик а чудо!!! офоормление очень понравилось, идея супер!!!

 

Люсьен 24 Февраля 2012
# 0

Делала Ваш тортик в эти выходные. Очень боялась что не пропечется корж, так как тесто слегка было жидковатое. Но, все получилось. Рецепт выпечки Ваших коржей теперь буду брать за основу к любому тортику. Вот только крем у меня, опять таки ,жидковатый получился, хотя я как и написано в рецепте загуститель добавляла Может быть потому-что сметана была 15%???

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014