Малиновий оцет / Домашний малиновый уксус

Автор: richinna 25 Июня 2016
Малиновий оцет / Домашний малиновый уксус
Приготуйте,я наполягаю), домашній малиновий оцет, в сезон малини, та відчуйте наскільки п'янким та насиченим є його аромат, якій завжди буде нагадувати Вам про літо! 
Малиновий оцет є дуже корисним та підходить для маринадів, заправки салатів, м'ясних і рибних страв, а також овочів,десертів,випічки і т.д. Будь яка страва набуває ніжного та вишуканого смаку, який не порівняти ні з чим! Купити малиновий оцет можна тільки в спеціалізованих магазинах і коштує він від 200 грн. за 1 літр, а приготувати вдома його легко і просто...

Потрібно

  • Банка стерелізована скляна об'ємом 1,5 л
  • Малина свіжа 1 літр
  • Оцет натуральний (яблучний або винний) 5-6% приблизно 1 літр
Повну літрову банку стиглої (не митої) малини висипати в 1,5 л банку та трохи пом'яти ягоди ложкою.
Влити до малини натуральний винний чи яблучний оцет. 
В мене мікс оцтів: червоний винний та світлий яблучний,тому точну кількість в мл сказати не можу))) 
Навіть якщо оцет звичайний, малина дуже сильно його перетворить, і зробить своїм ароматом незрівнянним і корисним.
Закрутити банку еврокришкою та залишити оцет з малиною  в темному місці при кімнатній температурі мінімум на 14 діб, можна і на 21 день.
Процідити малиновий оцет через 4-6 шарів марлі та вилити в суху чисту пляшку, яка щільно закривається. Зберігати в темному прохолодному місці та використовувати за призначенням. Я зберігаю всі свої різноманітні  домашні оцти в холодильнику на дверцятах, рецептами яких я ще буду з Вами ділитися пізніше... після відпустки)))
 
Цей рецепт домашнього малинового оцту, я виставила саме зараз, щоб Ви ще встигли його зробити в цьому році, доки є свіжа запашна малина. Приготуйте малиновий оцет, я прямо наполягаю на цьому!!!))) Це щось неймовірне і корисне не тільки в кулінаріїї, але й в повсякденному житті... для краси волосся, здоров'я і т.д.
На Здоров'я!
40

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Zmeychka 25 Июня 2016
# 0

Сохранила подобный рецепт себе в закладки с другого ресурса ещё пару лет назад, но всё никак не соберусь сделать. Спасибо, Инночка, что напомнила!

richinna 25 Июня 2016
# 0

Яна!!! Как ты могла? Я думала что таким уксусом только волосы ополаскивают 
На него я случайно наткнулась, искала технологию приготовления яблочного домашнего уксуса,хочу в этом году наделать домашнего уксуса,чтоб полностью заменить покупной и + иметь свою основу для експерементов над уксусами

Zmeychka 25 Июня 2016
# 0

Ну лентяйка я стала    Я пытаюсь исправиться, правда, но все никак последнее время, некогда все мне 

richinna 25 Июня 2016
# 0

Этот уксус делается ровно 1 минуту! А ты молчала  Он очень прекрасен ы ароматен!

Zmeychka 25 Июня 2016
# 0

Обещаю исправиться!

konfairy 25 Июня 2016
# 0

Так просто! Я думала, что уксус получается из  вина, если его оставить  в контакте с воздухом. У нас когда-то было очень много малины, и папа экспериментировал — делал вино из малины: малина, вода и немного сахара (1-1,5 кг на 10-ти литровую бутыль). Вино было очень малиновым и почему то казалось крепленым, хотя спирт не добавляли. Всё, Иннуш, спасибо за идею, наделаю себе уксусов — малиновый, земляничный, черносмородиновый...

richinna 25 Июня 2016
# 0

я из смородины тоже сделала, из микса, но еще не готов)))))

Rina 26 Июня 2016
# 0

О, дуже вчасно додала рецепт))

Завтра саме збиралася обірвати малину)

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014