Яйце-пашот (найпростіший спосіб)

Автор: richinna 4 Февраля 2017
Яйце-пашот (найпростіший спосіб)
Ніколи не переймалася тим, щоб все було ідеально красиво! Головне для мене,щоб смачно! Тому пропоную найпростіший спосіб приготування для тих, хто любить "яйця пашот". А особливо, якщо їх потрібно не одне зварити, а одразу: два, три, чотири, п'ять... 
Ніякої плівки, пергаменту, оцту, воронки у воді чи пашотниці і т.д.  Все набагато простіше!!!

Потрібно:

  • Широка каструля 1 шт.
  • Вода в каструлі 8-10 см
  • Куряче яйце шт. за потребою
Воду довести до кипіння і зменьшити вогонь. 
Вода має не вирувати, а бульбашки повільно мають підніматися з дна каструлі. 
Яйце розбити в мисочку, якщо не впевнені,що при розбивані в каструлю-жовток залишиться цілим. Ну і в мисочці можна оглянути яйце:) 
Вилити яйце в каструлю. 
Не потрібно занурювати миску у воду, просто вилити яйце ближче до води. 
Головне - яйця повинні бути свіжими, а вода ніколи не повинна кипіти
Зробити теж саме з остальними яйцями. 
У мене три яйця-пашот, які варились одночасно. Якщо вам потрібно за один раз зварити більше яєць-пашот, візміть каструлю з більш ширшим дном, щоб яйця почували себе вільно. 
Пашировати яйця три хвилини. 
Нікуди не відходьте від плити. Навіть на фото видно,яке яйце вже потрібно діставати і без годинника, але всерівно час засікайте,щоб не переварити жовток!!!
Через 3 хвилини потрібно витягти яйця-пашот шумівкою, по тій самій черзі, як занурювали у воду. 
Яйце складається з жовтка і білка, а білок складається із густого (довкола яйця) і рідкого (біля шкаралупи), лахміття рідкого білка залишиться у воді. Викласти яйця пашот на декілька секунд на паперовий рушник,щоб увібрав зайву воду.
Подавати яйце-пашот одразу гарячим на сніданок з грінкою, тостом, сендвічем чи у салаті. 
Можна зверху яйце-пашот приправити спеціями і травами за смаком.
Яйце-пашот це м'який кремоподібний жовток, оповитий яєчним білком. 



Живіть смачно і просто!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 4 Февраля 2017
# 0

Вищий клас! У тебе так просто, можу тільки уявити, як воно вийде у мене! Але завтра обов'язково спробую!

richinna 4 Февраля 2017
# 0

Спробуй,все буде гуд! уважно читай інструкцію

konfairy 4 Февраля 2017
# 0

Иннуш, а воду подсолить не нужно?

richinna 4 Февраля 2017
# 0

нет! просто вода без ничего! Солить и приправлять будешь уже готовое яйцо-пашот

konfairy 5 Февраля 2017
# 0

richinna 5 Февраля 2017
# 0

Андрей 4 Февраля 2017
# +1

Красиво! 

Я использую наисвежайшие яйца (до 3-х суток) и в воду добавляю чайную ложку 9% уксуса.

richinna 4 Февраля 2017
# 0

найсвежайшие-это Плюс! Уксус-это Минус! Андрей,попробуй без уксуса.. нежнее вкус,вкуснее и все получается

Ксюша 5 Февраля 2017
# 0

richinna 5 Февраля 2017
# 0

Zmeychka 10 Марта 2017
# 0

Все гениальное — просто! И ты нам это каждый раз доказываешь! Спасибо, Инночка, за такой простой и понятный МК!

richinna 11 Марта 2017
# 0

И тебе,Янусик,БОЛЬШОЕ СПАСИБО!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014